Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ostružinový sirup - jak připravit, udělat

Ostružinový sirup - příprava: Ostružiny opatrně omyjeme a rozmačkáme. Přidáme schladlou převařenou vodu, promícháme a necháme 24 hodin stát. Druhý den propasírujeme přes husté sítko nebo plátno a přidáme cukr.

Nemusíme s ním šetřit, protože chuť ostružin není moc výrazná. Pořádně promícháme a za stálého míchání ohřejeme na 80 stupňů. Teplotu udržujeme asi 10 minut a pak plníme do lahví

Ostružinový sirup - suroviny:

  • 2,5 kg ostružin
  • 1,5 l vody
  • 1 kg cukru (na litr šťávy)
  • šťáva z jednoho citronu

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny