Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Sirup z hroznového vína, hroznů - recept

Sirup z hroznového vína - příprava: Hrozny opereme, otrháme z třapin a rozdrtíme. Drť necháme několik hodin na chladném místě, až pustí šťávu. Necháme ji překapat přes plátno, odměříme, přidáme odpovídající množství cukru a kyselinu citronovou rozpuštěnou v trošce hroznové šťávy a pomalu zahřejeme na teplotu 85 C.

Horký sirup nalijeme do láhví, uzavřeme korkovými zátkami či korunkovými uzávěry a uložíme na chladném místě.

Sirup z hroznového vína - suroviny:

  • dobře vyzrálé hroznové víno
  • na 1 l hroznové šťávy 1 a 1/2 kg krystalového cukru a 1/2 lžičky kyseliny citronové

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny