Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Sirup z arónie, černého jeřábu - recept

Sirup z arónie, černého jeřábu - příprava: Dobře vyzrálé plody černého jeřábu očistíme, propereme a vložíme do čtyřlitrové sklenice. Ve vodě rozmícháme kyselinu citronovou a roztokem zalijeme plody ve sklenici až po hrdlo. Necháme stát dva dny při pokojové teplotě. Poté obsah sklenice přecedíme přes plátno a dobře vymačkáme.

Odměříme - měli bychom získat asi tři litry šťávy, přidáme tedy tři kila cukru a mícháme zastudena, dokud se cukr nerozpustí. Hotový sirup nalijeme do lahví a uskladníme v chladnu. Při konzumaci sirup ředíme vodou.

Sirup z arónie, černého jeřábu - suroviny:

  • 1 a 1/0 kg plodů černého jeřábu (arónie)
  • na každý 1 l šťávy 1kg krystalového cukru a 80 g kyseliny citronové

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny