Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Trnkové víno - recept

Trnkové víno - příprava: Očištěné trnky opereme a rozmačkáme, vložíme do nádoby, zalijeme cukerným roztokem a necháme vychladnout. Poté přidáme kvasinky v množství dle návodu výrobce a necháme v teple 6-8 dní kvasit. Během této doby několikrát promícháme. Vykvašené trnky přecedíme a vložíme zpět do nádoby, uzavřeme ji kvasnou zátkou a necháme znovu kvasit.

Je-li víno dostatečně vykvašené poznáme tak, že bublinky oxidu uhličitého přestanou unikat přes kvasnou zátku. Necháme ustát, aby kal klesl ke dnu, a naplníme do láhví. Uložíme na chladné a temné místo.

Trnkové víno - suroviny:
Na 1 kg trnek:

  • 1 l vody
  • 350 g krystalového cukru
  • kvasinky

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny