Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zkvašená borůvková štáva - jak připravit, udělat

Zkvašená borůvková štáva chrání střevní sliznici. Čerstvé borůvky rozmačkáme mačkadlem na brambory, přikryjeme plátěnou látkou a necháme cca 5 dní stát. Poté přes látku scedíme, dobře vymačkáme a přidáme na každý litr šťávy 1 kg cukru. Šťávu vaříme za stálého míchání 5 minut a ještě horkou ji přelijeme do několika lahví sterilizovaných vroucí vodou.

Láhve zazátkujeme a zátky ovážeme provázkem nebo zapečetíme.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny