Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ořechová pálenka pro lepší trávení - recept

Ořechovou pálenku podáváme před jídlem nebo po jídle, léčí žaludek. Pokud máme rádi intenzivní chuť, přidáme k deseti nezralým vlašským ořechům (natrhaným od poloviny do konce června) rozdrcenou zázvorovou hlízu, několik hřebíčků, badyán a trochu kmínu, přelijeme 1 l dobré ovocné nebo obilné pálenky a necháme odstát až sedm týdnů na teplém místě.

Poté směs přefiltrujeme a přidáme 100 g kandysového cukru, který jsme převařili a rozpustili v malém množství vody. Po důkladném promíchání pálenku přelijeme do lahví a uskladníme na chladném místě.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny