Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Pečená jablka se skořicí a medem - recept, postup, návod, suroviny

Pečená jablka se skořicí a medem - recept: rozinky namočíme do hodinu moštu, aby změkly a nabobtnaly. Pak z nich mošt opatrně vymačkáme a nalijeme ho do zapékací misky. Z jablek vykrájíme jádřince. V misce smícháme vymačkané rozinky, skořici, med a změklé máslo. V hmoždíři nahrubo podrtíme mandle a přimícháme je k nádivce. Troubu předehřejeme na 180 °C. Jablka naplníme medovo-skořicovou nádivkou pomocí lžičky a naskládáme je do mísy. Pečeme 20–30 minut. Podáváme horké.

pecena jablka se skorici a medem recept postup navod suroviny 

Pečená jablka se skořicí a medem - suroviny:

  • 8 velkých jablek

  • 3 lžíce rozinek

  • 125 ml jablečného moštu

  • 2 lžíce změklého másla

  • 50 g mandlí

  • 1 čajová lžička skořice

  • 2 lžíce medu

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny