Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Plněná jehněčí kýta - recept, postup, návod

Plněná jehněčí kýta - recept: Kýtu vykostíme a dobře opláchneme. Ze všech stran důkladně osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme mleté maso, najemno nakrájenou šunku, sůl, natvrdo uvařené vajíčko, mrkev a rajče nakrájené na kostičky, česnek nakrájený na tenké plátky, trochu strouhanky a šťávu z jednoho pomeranče. Vše zlehka osmahneme. Směsí naplníme kýtu a sepneme ji špikovacími jehlami.

Pokapeme šťávou z druhého pomeranče a medem a uložíme maximálně na čtyři hodiny do ledničky. Občas obrátíme. Osušíme kýtu utěrkou a dozlatova osmažíme na vepřovém sádle. Vložíme do pekáče, přidáme máslo a nakonec potřeme pomerančovou šťávou a medem. Pečeme v troubě asi 60 minut. Připravíme trochu vývaru (můžeme použít kostky) a podléváme, aby se maso nevysušilo. Podáváme s brambory a cibulí, které upečeme v troubě. Ozdobíme květy rozmarýnu.

Plněná jehněčí kýta - suroviny:

  • 800g jehněčí kýty
  • 2 paličky česneku
  • 300 g mletého masa (směs teleciho a vepřového)
  • 100g šunky
  • 1 vařené vejce
  • strouhanka
  • 1malá mrkev
  • 1 středně velké rajče
  • 4 lžíce olivového oleje
  • šťáva ze dvou pomerančů
  • vepřové sádlo
  • sůl
  • pepř
  • zeleninový vývar
  • brambory
  • cibule
  • květy rozmarýnu

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny