Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Lívanečky s medem - recept, postup, návod

Lívanečky  s medem - recept: Vajíčko lehce našleháme a přilijeme olej, víno a anýzový likér. Vše dohladka promícháme. Přidáme prosátou mouku a mícháme dřevěnou vařečkou. Vypracujeme poddajné těsto, podle potřeby zahustíme moukou, nebo naopak zředíme vínem či likérem. Vytvarujeme bochánek, přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat na chladném místě. Těsto dáme na pomoučený vál, vyválíme velmi tenkou placku a krájíme na čtverce o straně 5 cm.

V pánvi rozpálíme dostatečně silnou vrstvu oleje. Když je rozehřátý (ale nesmí se z něj kouřit), smažíme kousky těsta dozlatova, dokud se nenafouknou. Vyjmeme je obracečkou a necháme olej vsáknout do papírové utěrky. Ve vodní lázni ohřejeme med a lívanečky polijeme. Podáváme vychladlé.

Lívanečky  s medem - suroviny:

  • 1 vejce
  • 250 g mouky
  • 125 ml jemného olivového oleje
  • 75 ml anýzového likéru
  • 125 ml bílého vína
  • 100 ml medu
  • olivový olej na smažení

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny