Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vánoční puding - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Vánoční puding - recept: všechny suroviny vložíme do hrnce, za občasného míchání přivedeme k varu, zmírníme plamen a necháme vařit zhruba 30 minut, dokud se tekutina téměř všechna neodpaří. Odstavíme a podle chuti vmícháme 2–4 lžičky rumu nebo brandy. Necháme vychladnout, přiklopíme poklicí a uložíme na noc do lednice.

V chladu vydrží vánoční pudink minimálně jeden měsíc, ale je třeba ho každý týden prolít brandy, aby nevyschl.

Vánoční puding - suroviny, ingredience:

  • 4 lžíce másla
  • 1 hrnek neslazeného jablečného džusu
  • 2 velká jablka, oloupaná, vypeckovaná a nastrouhaná
  • 2 dcl moštu anebo džusu
  • ½ hrnku tmavých rozinek
  • ½ hrnku zlatých rozinek
  • ½ hrnku sušeného rybízu
  • ½ hrnku sušených brusinek nebo třešní
  • ½ hrnku nasekaných sušených fíků (nebo švestek či datlí)
  • ¾ hrnku kandované citronové a pomerančové kůry
  • ½ hrnku nasekaných kandovaných červených třešní
  • 1 pomeranč nebo citron, dužina a šťáva
  • ⅔ hrnku tmavého třtinového cukru
  • ⅓ hrnku tmavého či bílého rumu
  • ⅓ hrnku brandy či koňaku
  • ½ lžičky drcené skořice
  • ½ lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • ¼ lžičky mletého zázvoru
  • ¼ lžičky drceného hřebíčku
  • ¼ lžičky soli

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny