Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Rajčata s mangovou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Rajčata s mangovou omáčkou - příprava: Rajčata omyjeme, odřízneme svrchní část a lžící odstraníme dužinu. Položíme je odkrojenou částí na prkénko, aby z nich odtekla šťáva. Dužinu nakrájíme najemno a uschováme. V pánvi rozehřejeme

2 lžíce oleje a dozlatova osmahneme nakrájený česnek a cibuli. Přidáme polovinu oloupaných krevet nakrájených na malé kousky a dužinu z rajčat. Necháme vařit, dokud krevety nezměknou. Na druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a osmahneme zbytek oloupaných krevet. Směs osolíme a opepříme a rozdělíme do 4 rajčat. Nakonec doplníme čekankou, krevetami vcelku a kousky manga.

Příprava mangové omáčky: Mango oloupeme, nakrájíme a vymačkáme, abychom získali sklenici šťávy. Šťávu svaříme s vínem, dokud tekutiny nezůstane asi polovina. Přidáme smetanu a mícháme, dokud se vše dobře nespojí. Osolíme a opepříme. Přidáme máslo a jemně šleháme, dokud není směs hladká a lesklá.

Rajčata s mangovou omáčkou - suroviny:

  • 4 středně velká zralá a tuhá rajčata
  • 200 g krevet
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 mango
  • 1 čekanka

Na omáčku:

  • šťáva z 1 manga
  • stejné množství suchého bílého vína
  • 100 ml smetany
  • 100 g másla
  • mletý bílý pepř
  • špetka soli

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny