Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mandlové zákusky - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Mandlové zákusky - příprava: Ušleháme vajíčka s cukrem a citronovou kůrou. Postupně přidáme olej a mléko. Mouku smícháme s droždím, mandlemi a skořicí. Všechny suroviny opatrně promícháme, až vznikne jemné těsto, ze kterého

vykrajovátkem tvoříme jednotlivé kousky. Posypeme krystalovým cukrem a pečeme v troubě rozehřáté na teplotu zhruba 210 C po dobu 8 až 10 minut. Čas a teplota záleží na tom, jak jsou jednotlivé kousky silné.

Mandlové zákusky - suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 190 g cukru
  • 250 ml mléka
  • 275 ml olivového oleje
  • 190 g mouky
  • 20 g droždí
  • 80 g mletých mandlí
  • nastrouhaná kůra z půlky citronu
  • mletá skořice
  • krystalový cukr

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny