Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Hrušková buchta - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Hrušková buchta - příprava: Našleháme vajíčka s cukrem. Přidáme mouku, droždí, citronovou kůru, jogurt a olej. Vše dobře promícháme. Hrušky nakrájíme na kousky a přidáme je do těsta. Formu vymažeme máslem a nalijeme do ní

těsto. Troubu předehřejeme na 170 C a buchtu pečeme přibližně 30 minut. Necháme vychladnout a vyklopíme. V mikrovlnné troubě nebo vodní lázni rozpustíme čokoládu a nalijeme ji na buchtu. Ozdobíme kousky hrušek.

Hrušková buchta - suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce mouky
  • 1 sáček droždí
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • několik kapek jemného oleje
  • 1 jogurt
  • 2 hrušky
  • máslo
  • čokoláda na polevu
  • 1 hruška na ozdobu

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny