Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Králík na bílém víně - recept

Králík na bílém víně - příprava: Králíka osolíme a dáme smažit na olej. Mezitím si připravíme omáčku: do hmoždíře dáme nejprve sůl a spolu s ní rozmačkáme česnek, šafrán, mandle, masový vývar a petržel. Přidáme přibližně stejné

množství vody a vína a promícháme. Když je králík usmažený, zalijeme ho omáčkou a zredukujeme. Trochu omáčky necháme, a pokud je třeba, přidáme víc vína či vody. Ozdobíme snítkou tymiánu a smaženou cibulkou.

Králík na bílém víně - suroviny:

  • 1 naporcovaný králík
  • 3 stroužky česneku
  • 1 snítka šafránu
  • 1 hrst mandlí
  • 1 snítka petržele
  • 20 ml bílého vína
  • půl kostky masového vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce soli
  • 1 snítka tymiánu
  • smažená cibulka

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny