Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Králík na česneku - recept

Králík na česneku - příprava: Králíka omyjeme a vysušíme ubrouskem. Omyjeme palici česneku a ponecháme ji celou. V kastrolu rozehřejeme olej a králíka na prudkém ohni smažíme, dokud není krásně zlatý. Stáhneme oheň, osolíme a

opepříme, přidáme palici česneku a aromatické byliny. Zalijeme octem a vínem. Přiklopíme a vaříme na mírném ohni, dokud maso nezměkne. Dochutíme a posypeme nasekanou petrželkou. Přidáme jeden bobkový list a snítku tymiánu. Podáváme s vařenými brambory.

Králík na česneku - suroviny:

  • 1 kg králíka (naporcovaného)
  • 1 palice česneku
  • 1 snítka vonných bylinek
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti
  • mletý pepř podle chuti
  • 200 ml bílého vína
  • 10 ml vinného octa
  • petržel
  • 1 bobkový list
  • 1 snítka tymiánu

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny