Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Paštika ze pstruha - recept

Paštika ze pstruha - příprava: Pstruha očistíme, omyjeme, osušíme a pečeme v troubě se lžící oleje. Odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na kousky. Z kuřecích jater odstraníme blány, omyjeme a nakrájíme najemno. Játra a pstruha

dáme do misky, přidáme víno, sůl, pepř, muškátový oříšek a promícháme. Necháme 30 minut marinovat. Oloupeme cibuli, nakrájíme a osmahneme na zbývajícím oleji, dokud nezesklovatí. Přidáme pstruha a játra a podusíme 8 až 10 minut. Přidáme oříšky, rozmixujeme mixérem a dáme na talíř. Polijeme vrstvičkou želatiny a necháme vychladnout. Ozdobíme petrželí, pažitkou a kolečkem citronu.

Paštika ze pstruha - suroviny:

  • 300 g pstruha
  • 200 g kuřecích jater
  • 1 středně velká cibule
  • 100 g vyloupaných ořechů
  • třetina šálku šery
  • 4 lžíce oleje
  • mletý pepř podle chuti
  • muškátový oříšek podle chuti
  • sůl podle chuti
  • pažitka, petrželka, paprika a citron na ozdobu
  • želatina

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny