Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Tuňákový filet s balzamikovým octem - recept

Tuňákový filet s balzamikovým octem - příprava: Na pánev nalijeme olej a dáme na oheň. Tuňáka osolíme a opepříme.   Filety položíme na rozpálenou pánev a smažíme 3 minuty po každé straně nebo dokud nejsou propečené podle našich

představ. Sundáme je z pánve. V menším hrnci smícháme kuřecí vývar s octem, cukrem, sójovou omáčkou a kukuřičnou moukou. Za stálého míchání přivedeme k varu a 1 minutu povaříme. Stáhneme z ohně a nalijeme na tuňákové filety. Pokrm dozdobíme nakrájenou jarní cibulkou.

Tuňákový filet s balzamikovým octem - suroviny:

  • 4 filety z tunáka (každý asi 170 g)
  • 250 ml odtučněného kuřecího vývaru
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • půl lžičky kukuřičné mouky
  • 4 jarní cibulky
  • sůl, pepř
  • 1 lžička rostlinného oleje

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny