Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Jemný hovězí filet s omáčkou z červeného vína - recept

Jemný hovězí filet s omáčkou z červeného vína - příprava: Do misky nalijeme olivový olej. Snítky bylinek opláchneme, osušíme, otrháme lístky, nasekáme a přidáme k oleji. Oloupeme česnek, nasekáme nadrobno a rovněž přídáme k oleji. Vše dobře promícháme a přidáme citronovou šťávu, pepř a sójovou omáčku. Hovězí filet omyjeme,

osušíme, vložíme do mikrotenového sáčku a přidáme marinádu. Dobře zavážeme a necháme 1hodinu marinovat v chladničce. Marinádu stáhneme z masa tupou hranou nože a dáme stranou. Hovězí filet položíme na grílovací rošt a grilujeme asi 30 minut, často obracíme a stále potíráme olejem. Posledních 10 minut grilování pak potíráme marinádou. Maso sejmeme z grilu, osolíme a necháme 5 minut odpočívat. Nakrájíme na plátky a servírujeme.

Pro přípravu omáčky oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli a česnek. Necháme rozpustit máslo, ve kterém pak obojí restujeme při střední teplotě asi 5 minut. Zalijeme červeným vínem a koňakem a svaříme na polovinu. Osolime, opepříme a vmícháme bezinkovou marmeládu.

Jemný hovězí filet s omáčkou z červeného vína - suroviny:

  • 50 ml olivového oleje
  • po 1 snitce tymiánu, oregana a bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce hrubě mletého pepře
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 kg hovězího filetu
  • řepkový olej na potření
  • sůl

Vinná omáčka:

  • 150 g šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • 250 ml silného červeného vína
  • 2 lžíce koňaku
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce bezinkové marmelády

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny