Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Jehněčí panenky s dipem z ovčího sýra - recept

Jehněčí panenky s dipem z ovčího sýra - příprava: Pro přípravu marinády omyjeme mátu, oklepeme vodu, otrháme lístky z větviček a nasekáme nadrobno. Smícháme s mořskou solí a olivovým olejem. Maso omyjeme, osušíme a dáme do

mikrotenového sáčku. Přidáme marinádu, sáček pevně uzavřeme a maso necháme v chladničce marinovat alespoň 12, nejlépe však 24 hodin. Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a osušíme kuchyňskou utěrkou. Jehněčí panenky položíme na rozpálený grilovací rošt a grilujeme při vysoké teplotě z každé strany 2 minuty. Pak odsuneme maso ke kraji roštu a gril zakryjeme víkem. Jehněčí panenky grilujeme nepřímo ještě dalši 4 minuty z každé strany. Pro přípravu dipu rozmačkáme vidličkou ovčí sýr a rozmícháme s kysaným mlékem. Oloupeme a nadrobno nasekáme česnek. Z oliv odstraníme pecky a nasekáme. Jarní cibulku očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na jemné proužky. Česnek, olivy a jarní cibulku vmícháme do směsi sýra s mlékem, osolíme a opepříme. Panenky nakrájíme na silné plátky a servírujeme s dipem.

Jehněčí panenky s dipem z ovčího sýra - suroviny:

  • 2 svazky máty
  • 1 lžíce hrubě mleté mořské soli
  • 150 ml olivového oleje
  • 4 jehněčí panenky

Dip z ovčího sýra:

  • 100 g ovčího sýra
  • 200 g kysaného mléka
  • 2 stroužky česneku
  • 10 černých oliv
  • 1 jarní cibulka
  • sůl, pepř

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny