Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Jehněčí špízy s tzatziki - recept

Jehněčí špízy s tzatziki - příprava: Jehněčí kýtu a vepřový bůček nakrájíme na kostky a uložíme do chladu. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme. Na pánvi rozpálíme olej, ve kterém 3 minuty smažíme cibuli, česnek a bylinky. Přelijeme

přes maso a necháme přes noc odležet. Na přípravu tzatziki oloupeme okurku, odstraníme zrníčka a nastrouháme najemno. Dáme do misky, osolíme a necháme 30 minut odstát, až strouhaná okurka pustí šťávu. Do misky dáme jogurt a dobře promícháme. Oloupeme česnek a prolisujeme do jogurtu. Okurku důkladně vymačkáme, přimícháme do jogurtu, osolíme a opepříme. Před podáváním necháme několik hodin vychladit. Kousky masa vyjmeme z marinády, necháme okapat. Napícháme na špízy a grilujeme asi 5 minut z každé strany. Průběžně potíráme marinádou. Podáváme s tzatziki a chlebovými plackami.

Jehněčí špízy s tzatziki - suroviny:

  • 400 g jehněčí kýty bez kosti
  • 300 g vepřového bůčku
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • po 1/2 lžičce nasekaného oregana a tymiánu


Tzatziki:

  • 1/2 salátové okurky
  • 400 g řeckého jogurtu
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny