Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Grilování - Makrela v šunce - recept

Makrela v šunce - příprava: Makrely omyjeme a osušíme. Zevnitř i na povrchu potřeme solí a pepřem. Každou makrelu naplníme plátkem šunky a snítkou estragonu. Zbylými plátky šunky rybu ovineme. Upevníme kuchyňskou nití. Makrely

položíme na alobal a potřeme olivovým olejem. Přilijeme malé množstvi bílého vína a pevně zabalíme do alobalu. Makrely grilujeme na horkém grilu asi 12 až 15 minut. Poté opatrně rozbalíme alobal tak, aby šťáva nevytekla. Rybu servírujeme ve fólii a s dílky citronu. Podáváme s chlebem, jako přílohu míchaný salát.

Makrela v šunce - suroviny:

  • 4 vykuchané makrely
  • sůl, pepř
  • 8 tenkých plátků šunky sušené na vzduchu
  • 4 snítky estragonu
  • 40 ml olivového oleje
  • 60 ml suchého bílého vína
  • dílky citronu

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny