Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak zabránit vyschnutí hořčice

Pokud vám ve spíži stojí nějaká hořčice, posypte povrch trochou soli, aby zbytečně hořčice nevyschla. Sůl chuť hořčice nijak neovlivní.

Jak vylepšit chuť vařeného červeného zelí

Aby sterilované zelí ze sklenice získalo pokaždé jinou vylepšenou chuť, přidejte k němu jednou pár kousků jablka, podruhé nastrouhanou hrušku, jindy třeba kousek ananasu nebo dýně. Zcelajiný "švih" zelí získá, když ho podlijete sklenkou červeného ho vína, nebo povaříte se strouhanou pomerančovou kůrou.

Jak urychlit vaření květáku, brokolice vcelku

Celý květák nebo brokolici uvaříte rychleji, když naříznete košťál do kříže. Energii ale ušetříte, pokud před vařením zeleninu naporcujete na menší díly (růžičky).

Jak zlepšit chuť těstovinového salátu

Až budete připravovat těstoviny na salát, nevařte je klasicky jenom v osolené vodě, ale v zeleninovém vývaru s několika kapkami olivového oleje. Salát tím získá výraznější chuť.

Jak to udělat aby maso v guláši bylo šťavnaté

Maso na guláš nikdy nekrájejte na příliš malé kousky. Proč? Ztratilo by totiž hodně šťávy a rychle by vyschlo.

Smetanová omáčka light - jak odtučnit smetanovou omáčku

Máte rádi poctivé smetanové omáčky? Jsou chuťově vynikající, ovšem je to kalorická bomba. Aby byla méně tučná a kalorická (a tím zdravější), použijte místo smetany ke šlehání (33 % tuku) smetanu na vaření (10 %).

Jak hezky naservírovat paštiku nebo lunchmeat

Pokud chcete paštiku nebo lunchmeat hezky naservírovat, vykrájejte ho vykrajovátkem na cukroví či sušenky a krátce osmahněte na pánvi. Dobrota bude mít hezký tvar a svou rodinu nebo návštěvu jím okouzlíte.

Číst dál: Jak hezky naservírovat paštiku nebo lunchmeat

Jak odstarnit zrníčka z cukety

Cuketa je zdravá, nízkokalorická a dobře stravitelná. Můžete ji jíst syrovou, vařenou, pečenou. U větších cuket vydlabejte zrníčka. Jde to snadno obyčejnou lžičkou nebo vykrajovátkem na meloun.

Rajče plněné pomazánkou, salátem, dipem - netradiční

Přemýšlíte jak a hlavně v čem naservírovat pomazánku, salát nebo dip? Vezměte rajče, vydlabejte vnitřek, a naplňte ji. Vypadá to hezky a neobvykle.

Číst dál: Rajče plněné pomazánkou, salátem, dipem - netradiční

Paprika plněná pomazánkou, salátem, dipem - netradiční

Přemýšlíte jak a hlavně v čem naservírovat pomazánku, salát nebo dip? Vezměte klasickou tlustostěnnou papriku, uřízněte jí vršek nebo ji rozřízněte podélně, odstraňte jádro se semínky a naplňte ji. Vypadá to hezky a díky různým barvám papriky (žlutá, červená, zelená, oranžová) i pestře.

Číst dál: Paprika plněná pomazánkou, salátem, dipem - netradiční

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny