Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě

Upečte bramboráčky a proložte je karbanátky, kroužky cibule, sýrem a plátky okurky. Je to alternativa k housce.

Kuřecí řízek s bylinkami - recept, postup, návod k výrobě

Nejdříve ze 6 plátků toastového chleba odkrojte kůrku a střídku rozrnixujte spolu se svazkem čerstvých bylinek (petrželka, tyrnián, rozmarýn, kerblik, kopr apod.). Čtyři kuřecí prsní plátky osolte, opepřete a obalte v mouce, rozkvedlaném vejci a zelené strouhankové panádě. Pak řízky usmažte.

Pečené lasagne - zapékací formu nemusíte vymazat tukem

Když připravujete lasagne, zapékací formu nemusíte vymazávat tukem, pokud vrstveni začnete bešamelovou omáčkou.

Číst dál: Pečené lasagne - zapékací formu nemusíte vymazat tukem

Jak zabránit zhnědnutí oloupaných, oškrábaných brambor až několik dní

Jestliže se hned nechystáte uvařit a následně zpracovat právě oloupané brambory, existuje jednoduchý fígl, jak je udržet celé dva dny v čerstvém stavu. Zalijte hrnec až po okraj vodou, přidejte do ní pár kapek octa a dejte ho do lednice.

Jak zajistit nadýchanost a vláčnost buchet

Do těsta buchet přidejte jednu uvařenou a nastrouhanou bramboru. Buchty budou nadýchané a vláčné.

Jak zvýraznit aroma pažitky, petržele, bylinek při vaření

Aby pažitka, petrželka nebo jiné bylinky v pokrmech pořádně voněly, je vhodné je krátce orestovat na másle nebo pár kapkách olivového oleje.

Jak udělat bramboráky chutnější, křupavější a kypřejší

Do těsta přidejte kromě běžných ingrediencí dvě lžičky tvarohu nebo bílého jogurtu. Bramboráky budou krásně křupavé, kypré a chutné.

Jak poznat zda je chřest čerstvý

Čerstvý chřest poznáte tak, že jemně naříznete nehtem konec výhonku. Z místa by měla v tékat bílá tekutina. Oloupaný déle vydrží, když ho zabalíte do utěrky namočené ve slané nebo octové vodě.

Jak urychlit pečení husy pomocí pivní lahve

Nebaví vás až několikahodinové pečení husy? Zkuste vložit do vykuchané husy před pečením umytou prázdnou pivní láhev bez etikety hrdlem ven tak, aby horký vzduch z láhve mohl volně unikat. Husa se tak propeče výrazně rychleji.

Jak udělat kyprou vzdušnou, chutnou palačinku

Při přípravě těsta na palačinku přidejte ke každému vejci asi polovinu lžíce vody, případně oddělte bílky a důkladně je vyšlehejte zvlášť. Před pečením je opatrně vmíchejte ke žloutkům.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny