Potraviny a vaření
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6416x
Upečte bramboráčky a proložte je karbanátky, kroužky cibule, sýrem a plátky okurky. Je to alternativa k housce.
Kuřecí řízek s bylinkami - recept, postup, návod k výrobě
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3701x
Nejdříve ze 6 plátků toastového chleba odkrojte kůrku a střídku rozrnixujte spolu se svazkem čerstvých bylinek (petrželka, tyrnián, rozmarýn, kerblik, kopr apod.). Čtyři kuřecí prsní plátky osolte, opepřete a obalte v mouce, rozkvedlaném vejci a zelené strouhankové panádě. Pak řízky usmažte.
Pečené lasagne - zapékací formu nemusíte vymazat tukem
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3830x
Když připravujete lasagne, zapékací formu nemusíte vymazávat tukem, pokud vrstveni začnete bešamelovou omáčkou.
Číst dál: Pečené lasagne - zapékací formu nemusíte vymazat tukem
Jak zabránit zhnědnutí oloupaných, oškrábaných brambor až několik dní
Zveřejněno: pátek 21. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 14311x
Jestliže se hned nechystáte uvařit a následně zpracovat právě oloupané brambory, existuje jednoduchý fígl, jak je udržet celé dva dny v čerstvém stavu. Zalijte hrnec až po okraj vodou, přidejte do ní pár kapek octa a dejte ho do lednice.
Jak zajistit nadýchanost a vláčnost buchet
Zveřejněno: pátek 21. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4076x
Do těsta buchet přidejte jednu uvařenou a nastrouhanou bramboru. Buchty budou nadýchané a vláčné.
Jak zvýraznit aroma pažitky, petržele, bylinek při vaření
Zveřejněno: pátek 21. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4399x
Aby pažitka, petrželka nebo jiné bylinky v pokrmech pořádně voněly, je vhodné je krátce orestovat na másle nebo pár kapkách olivového oleje.
Jak udělat bramboráky chutnější, křupavější a kypřejší
Zveřejněno: pátek 21. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6798x
Do těsta přidejte kromě běžných ingrediencí dvě lžičky tvarohu nebo bílého jogurtu. Bramboráky budou krásně křupavé, kypré a chutné.
Jak poznat zda je chřest čerstvý
Zveřejněno: pátek 21. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4516x
Čerstvý chřest poznáte tak, že jemně naříznete nehtem konec výhonku. Z místa by měla v tékat bílá tekutina. Oloupaný déle vydrží, když ho zabalíte do utěrky namočené ve slané nebo octové vodě.
Jak urychlit pečení husy pomocí pivní lahve
Zveřejněno: pátek 21. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4110x
Nebaví vás až několikahodinové pečení husy? Zkuste vložit do vykuchané husy před pečením umytou prázdnou pivní láhev bez etikety hrdlem ven tak, aby horký vzduch z láhve mohl volně unikat. Husa se tak propeče výrazně rychleji.
Jak udělat kyprou vzdušnou, chutnou palačinku
Zveřejněno: pátek 21. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6432x
Při přípravě těsta na palačinku přidejte ke každému vejci asi polovinu lžíce vody, případně oddělte bílky a důkladně je vyšlehejte zvlášť. Před pečením je opatrně vmíchejte ke žloutkům.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Čím je možné nahradit máslo u křehkého koláče
- Jak snadno vyklopit z formy moučník z třeného těsta
- Jak hezky ozdobit tvarohový koláč cukrem a malinami
- Jak odstranit tuk z fritovaného pečiva
- Jak hezky ozdobit bábovku cukrovými perlami
- Jak vymazat formu složitého tvaru
- Jak ozdobit dort vaječným likérem s pudingem bez stékání
- Co je možné podávat k bramborákům
- Zeleninový koktejl ke steakům - recept, postup, návod k výrobě
- Jak zlepšit chuť zálivky (remulády) z obchodu
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)