Potraviny a vaření
Jak odstranit usazeniny od čaje na hrnku, šálku
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 16660x
Jak odstranit tmavé usazeniny od čaje na svých hrncích a šálcích? Na vlhkou kuchyňskou houbičku naneste trochu soli. Vydrhněte šálky houbičkou a opláchněte čistou vodou. Tmavé nánosy od čaje spolehlivě zmizí.
Jak zformovat papír na pečení do správného tvaru
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4222x
Každé kuchřce se občas stane, ze ji na plechu nechce pečicí papír udržet správný tvar. Stačí papír zmuchlat do hroudy a pak ho znovu vyrovnat. Po této proceduře by se měl papír poddat a přizpůsobit každé formě či plechu.
Jak snadno rozkrájet dort, moučník, knedlík, sýr bez nalepení na nůž
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6374x
Využijte dentální nit na krájení dortů či zákusků. Když budete držet nit napnutou, nakrájíte s ní na vrstvy dortový korpus, moučník rozdělíte na dílky, rozporcujete také šišku knedlíků, měkký sýr a mnoho dalších druhů měkkých potravin. Jde to lépe než ostrým nožem.
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4819x
V chladném počasí bývá horký čaj pravé blaho. Bílý čaj můžete přelít dvakrát a zelený čaj dokonce několikrát.
Jak zabránit zvlhnutí třešňového dortu
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3179x
Třešňový dort nezvlhne, smícháte-li třešně s polevou.
Jak zabránit vyschnutí bábovky
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5310x
Bábovkatak rychle nevyschne, pokud do těsta přimícháte strouhaný kokos.
Jak vysoko umístit v troubě bábovku, dort, zapékané jídlo
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5210x
Jak využijete teplotu v troubě? Vysoké formy, např. na bábovku, patří na nejspodnější příčku, dortové korpusy a drobnější pečivo ukládejte doprostřed trouby a pokrmy na zapékání dávejte až nahoru.
Jak rozpustit hrudky v želatině
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7233x
Udělaly se vám hrudky v rozpuštěné želatině? Pak jednoduše hmotu rozmíchejte v horké vodní lázni. Tento způsob je zaručený.
Jak poznat zda je kynuté těsto dostatečně vykynuté
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 13579x
Zda je kynuté těsto dostatečně vykynuté poznáte, když ho lehce zmáčknete prstem. Jestliže důlek ihned zmizí, už je těsto dostatečně vykynuté a připravené k dalšímu zpracování.
Jak udělat křupavou krustu na švestkovém koláči
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4556x
Chcete-li na švestkovém koláči vytvořit sladkou křupavou čepičku, krátce před dopečením ho potřete rozpuštěným máslem a posypte hnědým cukrem.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Karambola na ozdobení šlehačkového drotu
- Jak zjemnit těsto na vafle, palačinky
- Jak poznám že je hotové odpalované těsto na větrníky, koblihy
- Jak snadno vyválet linecké těsto na plech na koláč
- Pomerančová mramorová bábovka - recept, postup, návod k výrobě
- Rychlá dobrota z listového těsta - šátečky s jablky nebo uzeným lososem
- Co dělat s připáleným koláčem, jak zachránit připálený koláč
- Polévky a omáčky se po přidání smetany nevaří - důvod
- Jak zjemnit chuť chřestu aby nebyl hořký
- Chilli papričky Jalapeiío nebo Ancho do domácího chlli con carne
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)