Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Proč se kukuřice vaří bez soli a pak se dosolí dodatečně

Kukuřicivařte bez soli, jinak bude příliš tvrdá.

Jak zvýraznit aroma dušené mrkve

Mrkev bude báječně aromatická, pokud ji během podušení podlijete vodou s jablečnou šťávou.

Pečené rýžové kuličky - recept, postup, návod k výrobě

Nechte 250 g vařené rýže Basmati se 150g strouhaného sýra a z této směsi vytvořte malé kuličky (o průměru 2,5 cm). Kuličky namočte ve vejci, obalte v připravené strouhance a opečte ve fritéze. Kuličky chutnají s rajskou omáčkou.

Omeleta s bazalkou - recept, postup, návod k výrobě

Omyjte jeden červený paprikový lusk. Odstraňte jaderník a pokrájejte ho na kousky. Menší cibuli oloupejte, nakrájejte na drobno. Dvě snítky bazalky jemně nasekejte a 25 g sýru feta nakrájejte na kostičky. Dvě vejce rozkvedlejte. Papriku a cibulku 2 minuty poduste na oleji. Pak přidejte vejce a nechte srazit. Přidejte sýr feta, vše posypte nasekanou bazalkou a hotovou omeletu podávejte.

Jak zamrazit houby do zásoby pro omáčky a rizoto

Pokud houby rostou, udělejte si zásobu na omáčky a rizoto. Houby nakrájejte na plátky a spolu s cibulkou poduste na másle. Uložte jednotlivé porce do plastového sáčku a zamrazte.

Jak upéct husu aby byla křupavá a chutná

Při nižších teplotách zůstane maso křehké a jemné. Na kilogram počítejte 60 minut pečení při teplotě 165-175 °C. Má-li být kůže pěkně křupavá, každých 30 minut ji vypečenou šťávou polévejte. Delším pečením také docílíte toho, že maso u kosti nebude nedopečené.

Jak zabránit přetečení vody z vařicích brambor

Když přidáte k bramborám do vody při vaření kousek másla, zaručeně vám nepřekypí.

Jak vylepšit náplň hovězí rolády

S touto náplní bude hovězí roláda skvěle chutnat: Maso potřete paprikovým protlakem a položte na něj kysané zelí, na proužky nakrájenou červenou paprikou a posypte petrželkou. Zarolujte a zvykle tepelně upravte.

Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek

Udělejte bowli z jablek. Oloupejte je, zbavte jádřinců, nakrájejte a smíchejte s citronovou šťávou. Přidejte skořici, sultánky, cukr, koňak a bílé víno. Nechte v chladu. Nakonec zalijte vychlazeným sektem, šampaňským.

Jak udělat palačinky nadýchanější

Nahraďte při výrobě palačinek polovinu mléka perlivou minerálkou. Palačinky pak budou příjemně nadýchané a lehké. Důležité je, abyste připravené těsto nenechali dlouho stát a připravené těsto co nejdříve smažili na pánvičce.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny