Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Marmeláda z banánů a pomerančů - jak přípravit, udělat

Marmeláda z banánů a pomerančů - příprava: Banány zbavíme slupky a nakrájíme na kolečka. Pomeranče omyjeme. Tři pomeranče rozpůlíme, vybereme dužninu bez tenké průsvitné kůžičky, oddělující dílky, nakrájíme na malé kousky a

přidáme k banánům. Prázdné půlky ještě vymačkáme. Zbylé pomeranče a citron vymačkáme a šťávu přilijeme k nakrájenému ovoci. Kousky ovoce nahrubo rozmělníme mačkadlem na brambory. Zázvor nadrobno rozsekáme a přidáme. Ovoce zvážíme. Odvážíme speciální želírovací cukr a přidáme ke směsi. Za stálého míchání přivedeme k varu a tři minuty povaříme. Do rozvaru vmícháme rum. Uděláme rosolotvornou zkoušku. Pokud je to nutné, sebereme pěnu a horkou marmeládu plníme do skleniček až po okraj. Skleničky okamžitě uzavřeme, převrátíme a necháme v klidu vychladnout.

Marmeláda z banánů a pomerančů - suroviny:

  • 6 středně velkých banánů
  • 7 pomerančů
  • 1 citron
  • 2 ks kandovaného zázvoru
  • želírovaci cukr v poměru 2:1 (na 1 kg ovoce 500 g želírovacího cukru)
  • 3 polévkové lžíce bílého rumu

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny