Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Kořeněná jablková povidla - jak připravit, udělat

Kořeněná jablková povidla - příprava: Jablka omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a s vodou povaříme až změknou. Měkká jablka prolisujeme přes síto. Jablkový protlak dáme do širokého kastrolu nebo na plech s vysokými okraji a přimícháme

ostatní přísady. Troubu předehřejeme na 150 °C (horkovzdušnou na 130, plynovou na stupeň 1). Směs za občasného zamíchání vaříme tak dlouho, až se voda odpaří a povidla nepadají ze lžíce. Povidla plníme až po okraj do skleniček a stále pěchujeme lžící, aby se nevytvořily vzduchové bubliny. Skleničky postavíme do trouby, čímž uniká zbylý vzduch. Jakmile se vytvoří škraloup, skleničky vyjmeme z trouby, okamžitě uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme v klidu.

Kořeněná jablková povidla - suroviny:

  • 1 kg kyselejších jablek
  • 1 šálek vody
  • 300 ml jablečného octa
  • 200 g cukru
  • 1 polévková lžíce medu 
  • na špičku nože soli, skořice a roztlučeného hřebíčku

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny