Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Malinová marmeláda - jak připravit, udělat

Malinová marmeláda - příprava: Maliny přebereme, propláchneme, necháme okapat, dáme do hrnce a vidličkou nebo mačkadlem na brambory rozmačkáme. Citron vymačkáme a šťávu přilijeme k malinám. Ovoce zvážíme. Podle

doporučeného poměru odvážíme speciální želírovací cukr a přimícháme k ovoci. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme tři minuty. Provedeme rosolotvornou zkoušku. Pokud je to nutné, za pomoci odpěňovačky sebereme pěnu a horkou marmeládu plníme až po okraj do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčkem dolů a necháme v klidu, dokud marmeláda neztuhne.

Malinová marmeláda - suroviny:

  • 1 kg malin
  • 1 citron
  • želírovací cukr v poměru 2:1 (na 1 kg ovoce 500 g speciálního želírovacího cukru)

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny