Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ostružinová marmeláda s angreštem bez jader - jak připravit, udělat

Ostružinová marmeláda s angreštem bez jader - příprava: Ostružiny přebereme, jen krátce propláchneme, necháme okapat, rozmačkáme a prolisujeme přes síto. Angrešt přebereme, opereme, necháme okapat, rozmačkáme a rovněž

propasírujeme. Protlak zvážíme. Odvážíme speciální želírovací cukr a přidáme k ovocnému protlaku. Vanilkový lusk rozřízneme, vnitřek vyškrábneme a přidáme k ovoci. Protlak za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme tři minuty. Uděláme rosolotvornou zkoušku. Marmeládu odpěníme a horkou plníme do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčkem dolů a necháme v klidu, dokud marmeláda nevychladne.

Ostružinová marmeláda s angreštem bez jader - suroviny:

  • 500 g ostružin
  • 500 g nedozrálého angreštu
  • želírovací cukr v poměru 2:1 (na 1 kg ovoce 500 g speciálního želírovacího cukru)
  • 1 vanilkový lusk

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny