Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Pomerančový rosol s citrony - jak připravit, udělat

Pomerančový rosol s citrony - příprava: Citrony a pomeranče omyjeme, rozpůlíme a odděleně vymačkáme šťávu. Citronovou šťávu nalijeme do odměrky a doplníme pomerančovou do 1 litru. Citrusovou šťávu nalijeme do hrnce a

smícháme s želírovacím cukrem. Šťávu za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme čtyři minuty. Do vařící šťávy přimícháme pomerančový likér. Provedeme rosolotvornou zkoušku. Sebereme pěnu horký rosol plníme až po okraj do malých skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčky dolů, po pěti minutách obrátíme a do úplného ztuhnutí už s nimi nehýbeme.

Pomerančový rosol s citrony - suroviny:

  • 3 citrony
  • 8 až 10 pomerančů
  • 1kg želírovacího cukru
  • 3 polévkové lžíce pomerančového likéru

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny