Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Pomerančová marmeláda - jak připravit, udělat

Pomerančová marmeláda - příprava: Pomeranče umyjeme v horké vodě a osušíme. Kůru ze dvou pomerančů seřízneme tak tence, aby na ní nezůstala bílá vnitřní vrstva. Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké, asi 2 cm dlouhé proužky nebo

na kostičky. Zbylé pomeranče oloupeme. Jednotlivé dílky zbavíme tenké průsvitné blanky, odstraníme jádra a dužninu nakrájíme na malé kousky. Citrony omyjeme a vymačkáme šťávu. Nakrájenou kůru, dužninu, citronovou šťávu, vodu a želírovací cukr dáme do hrnce a promícháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme čtyři minuty. Uděláme
rosolotvornou zkoušku. Pokud je to nutné, sebereme pěnu a horkou marmeládu plníme až po okraj do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme v klidu.

Pomerančová marmeláda - suroviny:

  • 1 kg chemicky neošetřených pomerančů
  • 2 citrony
  • 1/8 l vody
  • 1 kg želírovacího cukru

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny