Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Reveňový, rebarborový džem s jahodami - jak připravit, udělat

Reveňový džem s jahodami - příprava: Reveň omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kousky dlouhé asi 1 cm a dáme do hrnce. Jahody opereme, necháme okapat, očistíme, nakrájíme na malé kousky a přidáme k reveni. Ovoce zvážíme. V

předepsaném poměru navážíme speciální želírovací cukr a přimícháme k ovoci. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme tři minuty. Provedeme rosolotvornou zkoušku. Odpěníme, horký džem plníme až po okraj do skleniček a v případě potřísnění okraj otřeme vlhkou utěrkou. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme v klidu.

Reveňový džem s jahodami - suroviny:

  • 500 g reveně
  • 800 g jahod
  • želírovací cukr v poměru 2:1 (na 1 kg ovoce 500 g speciálního želírovacího cukru)

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny