Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Rybízový rosol - jak připravit, udělat

Rybízový rosol - příprava: Rybíz opereme, necháme okapat, přebereme, pomocí vidličky nebo rukou otrháme od třapin a dáme do hrnce. Přilijeme vodu a vaříme, až popraská. Obsah hrnce nalijeme na utěrku a necháme překapat tak, že

například utěrku přivážeme k nohám převrácené židle. Studenou šťávu odměříme a smícháme se stejným množstvím želírovacího cukru. Šťávu za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme čtyři minuty. Uděláme rosolotvornou zkoušku. Pokud je to nutné, sebereme pěnu a horký rosol plníme až po okraj do malých skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčky dolů, po pěti minutách otočíme a až do úplného ztuhnutí s nimi už nehýbeme.

Rybízový rosol - suroviny:

  • 1,5 kg červeného rybízu
  • 400 ml vody
  • želírovací cukr v poměru 1:1 (na 1 litr šťávy 1 kg želírovacího cukru)

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny