Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Rynglová marmeláda - jak připravit, udělat

Rynglová marmeláda - příprava: Ryngle opereme, necháme okapat a zbavíme pecek. Dužninu rozmělníme v mixéru nebo nakrájíme na hodně malé kousky. Ovoce vložíme do hrnce a smícháme s želírovacím cukrem. Přidáme skořici.

Ovoce zakryjeme pokličkou a při pokojové teplotě necháme několik hodin proslazovat. Ovoce za stálého míchání přivedeme k varu a od tohoto okamžiku prudce vaříme čtyři minuty. Podle chuti zamícháme do horkého rozvaru slivovici. Provedeme rosolotvornou zkoušku. Odstraníme skořici. Odstraníme pěnu, horkou marmeládu plníme až po okraj do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme v klidu.

Rynglová marmeláda - suroviny:

  • 1 kg rynglí, blum nebo jiných slív
  • 1 kg želírovacího cukru
  • 1 tyčinka skořice
  • 4 polévkové lžíce slivovice podle chuti

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny