Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Šípkový džem s jablky - jak připravit, udělat

Šípkový džem s jablky - příprava: Šípky zbavíme stopek a okvětí, omyjeme, rozpůlíme, odstraníme chloupky a pecičky a znovu dobře opereme. Vložíme do mísy, zalijeme vodou a necháme přes noc máčet. Druhý den šípky s vodou přivedeme

k varu a asi 20 minut na mírném ohni vaříme, až změknou. Rozvar rozmělníme v mixéru. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Dužninu nakrájíme na malé kousky a přidáme k šípkům. Citron vymačkáme a šťávu přilijeme k ovoci. Ovoce zvážíme. Odvážíme speciální želírovací cukr a přimícháme. Přivedeme k varu a čtyři minuty vaříme. Provedeme rosolotvornou zkoušku. Odstraníme pěnu a horký džem plníme do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme a postavíme víčky dolů.

Šípkový džem s jablky - suroviny:

  • 700 s šípků
  • 0,5 litru vody
  • 700 g kyselejších jablek
  • 1 citron
  • želírovací cukr v poměru 2:1 (na 1 kg ovoce 500 g speciálního želírovacího cukru)

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny