Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Švestková marmeláda - jak připravit, udělat

Švestková marmeláda - příprava: Švestky omyjeme, necháme okapat, po délce rozřízneme a vyjmeme pecku. Rozmělníme v mixéru nebo nakrájíme na hodně malé kousky. Rozmělněné švestky dáme do hrnce a smícháme s

želírovacím cukrem. Citron vymačkáme a šťávu přilijeme ke švestkám. Přidáme skořici. Hrnec zakryjeme a při pokojové teplotě necháme několik hodin stát. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 4 minuty. Do rozvaru přimícháme slivovici. Provedeme rosolotvornou zkoušku. Vyjmeme skořici. Sebereme pěnu a horkou marmeládu plníme až po okraj do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme v klidu, dokud marmeláda nevychladne.

Švestková marmeláda - suroviny:

  • 1 kg švestek
  • 1 kg želírovacího cukru
  • 1 citron
  • 1 tyčinka skořice
  • 3 polévkové lžíce slivovice

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny