Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Višňový džem - jak připravit, udělat

Višňový džem - příprava: Višně opereme, zbavíme stopek a odpeckujeme. Třetinu nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Zbylé višně rozmělníme v mixéru a přidáme k nakrájeným. Přimícháme želírovací cukr. Směs zakryjeme a čtyři

hodiny necháme v klidu. K višním přimícháme citronovou šťávu. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme čtyři minuty. Provedeme rosolotvornou zkoušku. Sebereme pěnu a horký džem plníme do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme v klidu.

Višňový džem - suroviny:

  • 1 kg višní
  • 1 kg želírovacího cukru
  • šťáva ze 2 citronů

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny