Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Rybízový džem - jak připravit, udělat

Rybízový džem - příprava: Rybíz otrháme ze stopek, vybereme seschlé či napadené plody a nasypeme do kastrolu. Přilijeme asi 2 decilitry vody a na prudkém ohni přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme a necháme probublávat, dokud

se kuličky nezačnou rozpadat a rozvar nezhoustne a voda se nevyvaří. Přisypeme cukr a opět přivedeme k varu a necháme asi deset minut probublávat za stálého míchání. Plníme do vyvařéných sklenic a opět otáčíme dnem vzhůru. Pokud jsme postupovali rychle a pečlivě, není třeba zavařeninu sterilovat. Rovněž není potřeba přidávat želatinu, protože rybíz sám od sebe želíruje dobře.

Rybízový džem - suroviny:

  • 1 kg rybízu
  • 500 g cukru

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny