Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Karamelová angreštová zavařenina s vanilkou - jak připravit, udělat

Karamelová angreštová zavařenina s vanilkou - příprava: Do kastrolu se silnějším dnem nebo velké pánve nasypeme cukr a na středním ohni ho za občasného míchání necháme rozpustit a zkaramelizovat. Do karamelu po částech

přidáváme angrešt, omytý v teplé vodě nebo odstátý v pokojové teplotě. Studený by se totiž mohl s karamelem srazit. Přidáme vanilkovou dřeň. Mícháme, dokud angrešt nepustí šťávu, a nadále vaříme na mírném ohni, než se většina šťávy vyvaří. Ihned plníme do vyvařených sklenic, obracíme dnem vzhůru a v případě potřeby 10-15 minut sterilujeme.

Karamelová angreštová zavařenina s vanilkou - suroviny:

  • 1 kg angreštu (ne úplně zralého)
  • 600 g cukru
  • vanilkový lusk

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny