Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Meruňková přesnídávka - recept

Meruňková přesnídávka - příprava: Omyté meruňky vypeckujeme, jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, vše pokrájíme a dáme do hrnce. Zalijeme 2 l vody, rozvaříme a rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme cukr a pudinkový prášek rozmíchaný v 1/2 l vody a vaříme, až přesnídávka zhoustne. Podle chuti můžeme ještě přisladit.

Horkou přesnídávku nalijeme do malých skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C.

Meruňková přesnídávka - suroviny:

  • 4 kg meruněk
  • 1 kg jablek
  • 2 a 1/2 l vody
  • 450 g krystalového cukru
  • 3 balíčky vanilkového pudinkového prášku

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny