Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Třešňový džem - recept

Třešňový džem - příprava: Třešně zbavíme stopek, opereme je a vypeckujeme, podlijeme troškou vody a asi 5 minut povaříme. Poté přidáme čtvrtinu cukru promíchanou s želírovacím přípravkem a vaříme dál, až jsou třešně měkké. Rozmixujeme je ponorným mixérem, přidáme zbytek cukru a za stálého míchání vaříme, až džem začne rosolovatět.

Ke konci do džemu zamícháme kyselinu citronovou a po odstavení slivovici nebo třešňovici. Horký džem nalijeme do skleniček, uzavřeme a na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.

Třešňový džem - suroviny:

  • 1 kg třešní
  • 500 g krystalového cukru
  • 1 balíček želírovacího přípravku 2:1
  • 1/2 lžičky kyseliny citronové
  • 1 lžíce slivovice nebo třešňovice

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny