Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Kompot ze sušených švestek - recept

Kompot ze sušených švestek - příprava: Švestky dáme do kastrolku, nalijeme na ně naběračku teplé vody a rychle je opereme. Přidáme k nim kostkový a vanilkový cukr, hřebíčky a skořici, přikryjeme pokličkou a necháme na mírném plameni asi hodinu doměkka dusit.

Dáváme pozor, aby se nepřipálily. Pakje odstavíme a přidáme do nich rum. Švestky rozdělíme i se šťávou do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C.

Kompot ze sušených švestek - suroviny:

  • 300 g sušených švestek
  • 2 kostky cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 hřebíčky
  • kousek celé skořice
  • 2 lžíce rumu

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny