- 1. Sháníte půjčku do výplaty? Dejte si pozor na tyto parametry!
- (Různé rady jak ušetřit)
- ... které nabízejí, abyste si o firmě mohli udělat obrázek. I když potřebujete získat finance co možná nejrychleji, věnujte správnému výběru půjčky dostatek času. V opačném případě by se totiž mohlo lehce ...
- Vytvořeno 14. říjen 2019
- 2. ► Jak udělat ze změlých preclíků opět křupavé - tipy, rady
- (Slané pečivo, slané koláče, toasty, nádivky)
- Pokud tyčinky nebo preclíky změkly, rozpékáme je na plechu v troubě. Budou zase křupavé.
- Vytvořeno 6. květen 2018
- 3. ► Jak udělat aby měl koláč zlatavou barvu, aby byl koláč do zlatova
- (Moučníky, koláče, dorty, náplně, polevy, krémy)
- Koláč bude pěkně dozlatova upečený, když ho krátce před vyjmutím z trouby potřeme slazeným mlékem.
- Vytvořeno 6. květen 2018
- 4. Co udělat s rozpadlou rybou
- (Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky)
- Jestli se vám ryba při tepelné úpravě rozpadla, odstraňte z ní kosti a kousky masa pak vmíchejte například do uvařených a dochucených těstovin, zeleninového salátu nebo omáčky.
- Vytvořeno 26. březen 2018
- 5. Co udělat s hustou krupicovou kaší
- (Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky)
- Uvařili jste příliš hustou krupicovo ukaši? Nalijte ji do formy na srnčí hřbet a vložte ji do chladničky, aby ztuhla. Poté ji vyklopte, nakrájejte na plátky, posypejte grankem a ozdobte ovocem.
- Vytvořeno 26. březen 2018
- 6. Co udělat, než řezané květiny dáte do vázy
- (Rostliny v bytě, domě)
- Předtím než řezané květiny dáte do vody, zkraťte stonky asi o 3 cm pod tekoucí vodou - ostrým nožem, nikdy ne nůžkami! Měkké stonky se odřezávají dorovna, tvrdé šikmo. Odstraňte také listy, které by ve ...
- Vytvořeno 22. březen 2018
- 7. ► Čím rozředit tuhá povidla - jak udělat mazlavá? (rum, skořice, hřebíček)
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Chcete-li, aby byla povidla řidší, povařte je s trochou vody, sklenkou rumu, skořicí a hřebíčkem.
- Vytvořeno 8. březen 2018
- 8. ► Zaschlá marmeláda - jak ji udělat mazlavou?
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Na vyschlý povrch marmelády nalijte trochu horké vody a zamíchejte. Marmeláda změkne, ale musíte ji rychle spotřebovat.
- Vytvořeno 8. březen 2018
- 9. ► Jak to udělat, aby cibule při smažení získala zlatou barvu (mouka)
- (Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky)
- Drobně nakrájenou cibuli před smažením poprašte trochou mouky - získá při smažení zlatavou barvu.
- Vytvořeno 1. březen 2018
- 10. ► Jak udělat okurkový salát stravitelnější (hořčice)
- (Zelenina, zeleninové saláty, zavařeniny, kečupy, čatní)
- Oloupanou okurku nejprve přelijte horkou vodou a pak zchlaďte studenou. Do zálivky přidejte salátovou lžičku hořčice - salát bude stravitelnější.
- Vytvořeno 1. březen 2018
- 11. ► Jak neudělat hrudky, žmolky při zahuštění omáčky, polévky, jídla (mléko, sůl)
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- Při zahušťování polévky nebo omáčky nebo jiného jídla moukou rozmíchejte mouku nejdříve v trošce vody nebo mléka se solí - nevzniknou tak žmolky.
- Vytvořeno 1. březen 2018
- 12. ► Jak udělat kuřecí prsa šťavnatá a křehká
- (Ryby, maso, vnitřnosti)
- Kuřecí prsíčka asi dvě hodiny před pečením zalijte podmáslím. Budou krásně šťavnatá a křehká.
- Vytvořeno 26. únor 2018
- 13. ► Co udělat šťavnatou sekanou - co do ní přidat?
- (Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky)
- Do sekané pečeně kromě v mléce namočených a posléze vymačkaných housek přidejte i trochu minerálky. Bude krásně šťavnatá.
- Vytvořeno 26. únor 2018
- 14. Jak to udělat, aby hovězí pečeně nebyla po upečení tuhá a suchá
- (Ryby, maso, vnitřnosti)
- Aby hovězí pečeně nebyla tuhá a suchá, neservírujte ji ihned po dopečení, ale nechte ji asi pět minut odpočívat. Potom ji znovu vložte na horkou pánev a krátce prohřejte.
- Vytvořeno 26. únor 2018
- 15. Jak to udělat, aby tuhé hovězí, drůbeží maso bylo po uvaření jemné a měkké (olej, koňak)
- (Ryby, maso, vnitřnosti)
- Tuhé hovězí maso nebo starší drůbež několik hodin před pečením potřete směsí oleje a koňaku. Vaříte-li tužší maso, přidejte do vody skleničku koňaku. Maso zjemní, nebude tuhé a nebojte se - alkohol později ...
- Vytvořeno 26. únor 2018
- 16. Jak to udělat, aby byl starý tvrdý sýr opět měkký a chutný (mléko)
- (Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr)
- Starý a ztvrdlý sýr na chvíli namočte do čerstvého mléka - bude znovu měkký a chutný.
- Vytvořeno 26. únor 2018
- 17. Jak to udělat, aby různě velké brambory byly uvařeny současně (jehlice na pletení)
- (Zelenina, zeleninové saláty, zavařeniny, kečupy, čatní)
- Aby různě velké brambory byly uvařeny současně, propíchněte ty velké před vařením jehlicí na pletení.
- Vytvořeno 25. únor 2018
- 18. Jak to udělat, aby opečené toasty, housky vydržely déle teplé a křupavé (alobal)
- (Pečivo)
- Na dno košíčku na chleba dejte alobal - opečené housky nebo toasty zůstanou déle teplé a křupavé.
- Vytvořeno 25. únor 2018
- 19. Jak to udělat, aby lak na nehtech déle vydržel a neloupal se (citronová šťáva)
- (Kůže, pleť, vlasy, nehty)
- Nehty před lakováním potřete citronovou šťávou - lak na nich déle vydrží.
- Vytvořeno 21. únor 2018
- 20. Jak udělat zábal na bolavý krk, chrapot (cibule)
- (Nachlazení, angína, chřipka, rýma, průdušky)
- Při bolestech v krku nebo při chrapotu nakrájejte cibuli na kousky, nasucho ji prohřejte na pánvi, přiložte na krk a zavažte šátkem.
- Vytvořeno 15. únor 2018
- 21. ► Jak odstranit mech z trávníku (kypření, vápno)
- (Zahrada a trávník)
- ... sáhnout po přípravcích, které ho umí zničit. Ulehlou zeminu byste přitom měli nakypřit. Pomocí rycích vidlí můžete do půdy udělat otvory (pro velké plochy se prodávají speciální přístroje) a naplnit je ...
- Vytvořeno 31. leden 2018
- 22. Jak to udělat, aby vyschlé fixy opět psaly (ocet)
- (Různé rady jak ušetřit)
- Vyschlé fixy budou zase psát, namočíte-li hrot do octa. Ještě lepší je sundat kryt a kápnout trošku octa dovnitř fixy.
- Vytvořeno 22. leden 2018
- 23. Nač si dát pozor při přípravě domácí tatarky
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- Připravujete-li si domácí tatarku, pamatujte, že ji musíte udělat hustší. Po přidání octa, okurek, cibule a citronové šťávy totiž majonéza řídne a nevypadala by zrovna dvakrát lákavě. ...
- Vytvořeno 22. leden 2018
- 24. Jak to udělat, aby kytice ve váze déle vydržela (vodka)
- (Rostliny v bytě, domě)
- Zbyla vám ze silvestrovských oslav lahev vodky? Pokud toto "ruské pití" nepatří zrovna mezi vaše oblíbené drinky, můžete ho využít jinak. Třeba když dostanete krásnou kytici a chcete, aby vám co nejdéle ...
- Vytvořeno 18. leden 2018
- 25. Jak to udělat, aby vlna nekousala (mrazák)
- (Obuv, oblečení, pletení a šití)
- Jak na kousavou vlnu? Dejte ji k ledu. Někdy se stává, že koupený svetřík nás nepříjemně kouše. Zkuste ho tedy vyprat, namočte do aviváže, nechte okapat. Potom ho zabalte do igelitu a dejte zhruba na 1-2 ...
- Vytvořeno 18. leden 2018
- 26. Co udělat, aby se zázvor v čaji lépe vylouhoval (mikrovlnka)
- (Byliny, čaje, nápoje, odvary, tinktury)
- Vaříte si rádi zázvorový čaj? Když zalijete strouhaný zázvor horkou vodou, můžete nechat čaj ještě projít varem v mikrovlnce, aby se zázvor lépe vylouhoval. Ale ne příliš dlouho, aby se nezničily esenciální ...
- Vytvořeno 18. leden 2018
- 27. Jak to udělat, aby tulipány ve váze vydržely déle čerstvé, neklopily hlavičku
- (Rostliny v bytě, domě)
- Pokud tulipán začne klopit hlavičku, šikmo odřízněte konec stonku, květinu zabalte pevně do papíru a dejte v nádobě s čistou vodou do chladu. Zase se napřímí.
- Vytvořeno 15. leden 2018
- 28. Jak udělat, aby bramborové knedlíky nebyly po uvaření slizké (ocet)
- (Jídla, omáčky, polévky, přílohy)
- Bramborové knedlíky se nerozvaří a nebudou oslizlé, přidáte-li do vody v hrnci trochu octa.
- Vytvořeno 11. leden 2018
- 29. Jak udělat mřížku na sušení hub, bylinek snadno a jednoduše (síťka proti hmyzu)
- (Dílna, garáž)
- Pokud jste si v létě dávali do oken síťku proti hmyzu a zbyly vám odřezky, které se již do žádného okna nevejdou, tak je nevyhazujte. Použijte je k vyhotovení podložky k sušení hub, bylin apod. Jednoduše ...
- Vytvořeno 11. leden 2018
- 30. ► Jak využít starý oschlý pomeranč - nevyhazujte jej!
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- ... zpracování je udělat z něj pomerančový džem, v něm totiž nevadí, že pomeranč obsahuje méně šťávy - naopak to může být výhodou. ...
- Vytvořeno 19. listopad 2017
- 31. ► Jak vypěstovat modrou orchidej, jak obarvit orchidej - postup, návod, zkušenosti, informace
- (Stromy, keře, rostliny na zahradě)
- Každého jistě zaujala modrá orchidej a pokládá si několik otázek. Jak vypěstovat modrou orchidej? Jak obarvit květy? Lze to vůbec udělat v domácích podmínkách? Jaké barvivo se používá? Existují semena ...
- Vytvořeno 10. listopad 2017
- 32. ► Jak neudělat hrudky v pudingu (omnia sklenice)
- (Moučníky, koláče, dorty, náplně, polevy, krémy)
- Děláte rádi puding a skoro vždy v něm máte nevzhledné a nechutné hrudky? Udělejte puding jinak: do kastrolku dejte přibližně 800 ml mléka a dejte ohřívat. Do sklenice omnia s uzávěrem dejte zbývajících ...
- Vytvořeno 27. říjen 2017
- 33. ► Čaj na posílení jater, po prochladnutí ledvin
- (Byliny, čaje, nápoje, odvary, tinktury)
- Věnečkový jarní čaj na proplachnutí ledvin a posílení jater: Z pampeliškových věnečků, které holčičky na jaře tak rády pletou, můžeme zalitím vroucí vodou udělat pročišťující močopudný čaj, dětem ho ale ...
- Vytvořeno 26. říjen 2017
- 34. ► Jak udělat aby byla kapradina hustější - hnojivo (kyselé mléko)
- (Rostliny v bytě, domě)
- Kapradina bude hustší, když ji jednou za čas polijete kyselým mlékem.
- Vytvořeno 23. říjen 2017
- 35. ► Jak udělat rovné hladké řezy při krájení dortu (teplý nůž, voda)
- (Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky)
- Aby jednotlivé dílky dortu byly na ploše řezu pěkně hladké, použijte teplý nůž - namočte ho po každém řezu do vyšší úzké nádoby s horkou vodou.
- Vytvořeno 21. říjen 2017
- 36. ► Jak udělat bramboráky zdravé, zdravější - tipy
- (Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky)
- Připravte směs na bramboráky (brambory, vajíčko, mouka, česnek, majoránka, sůl, pepř). Na plech rozložte listy zelí a na každý nalijte malou naběračku těsta. Vložte do trouby a pečte. Listy se vysuší a ...
- Vytvořeno 21. říjen 2017
- 37. ► Jak udělat hezké tvary z melounu (vánoční vykrajovátka na meloun)
- (Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky)
- Vykrajovátka na vánoční cukroví můžete použít i v průběhu roku. Vytáhněte je v létě a použijte je například na přípravu chladivého občerstvení z červeného vodního melounu - stačí ho rozkrojit a pak už ...
- Vytvořeno 21. říjen 2017
- 38. ► Jak to udělat aby byly záclony lesklé (lak na vlasy)
- (Praní, žehlení, sušení)
- Záclony po vyprání přestříkejte lakem na vlasy - budou se lesknout jako nové.
- Vytvořeno 19. říjen 2017
- 39. ► Jak vylepšit štrůdl aby byl voňavý - jak to udělat, co použít (karamel)
- (Moučníky, koláče, dorty, náplně, polevy, krémy)
- Při pečení štrůdlu opražte na másle strouhanku s krystalovým cukrem, až zezlátne a z cukru se vytvoří kousky karamelu. Nechte směs vychladnout a posypejte jí těsto - štrůdl bude krásně vonět.
- Vytvořeno 19. říjen 2017
- 40. ► Jak udělat bramborové placky aby byly vláčné a chutné (jablko)
- (Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky)
- Pokud do bramborových placek nastrouháte jablko, budou vláčnější a chutnější.
- Vytvořeno 19. říjen 2017
- 41. ► Jak vymačkat z citronu co nejvíce šťávy - jak to udělat?
- (Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny)
- Z citronu snáze vymačkáte šťávu, když ho nejprve poválíte po stole nebo na chvíli ponoříte do horké vody.
- Vytvořeno 19. říjen 2017
- 42. ► Jak to udělat aby špenát zůstal po uvaření krásně zelený
- (Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky)
- Chcete-li, aby špenát zůstal při vaření zelený, musíte ho připravovat nezakrytý.
- Vytvořeno 19. říjen 2017
- 43. ► Přírodní léčba popálenin, abscesů, omrzlin, zranění kůže - Parafínovo-propolisová mast - jak udělat, vyrobit
- (Kůže, pleť, vlasy, nehty)
- Parafínovo-propolisová mast: ve vodní lázni rozpustíme 70 g bílé vazelíny a 20 g parafínu. Do rozpuštěné hmoty přidáme za stálého míchání 10 g propolisové tinktury, pak hmotu přefiltrujeme přes vyvařené ...
- Vytvořeno 15. říjen 2017
- 44. ► Jak udělat propolisovou mast - recept, postup, návod, příprava, suroviny (vazelína nebo vepřové sádlo, propolisová tinktura)
- (Přírodní léčba, byliny, bylinky)
- 90 g vazelíny nebo čistého vepřového sádla smícháme s 10 ml propolisové tinktury. Skladujeme na chladném a suchém místě.
- Vytvořeno 15. říjen 2017
- 45. Vysoký krevní tlak - Nápoj na vysoký krevní tlak - jak udělat, připravit
- (Byliny, čaje, nápoje, odvary, tinktury)
- Nápoj na vysoký krevní tlak - příprava: všechny bylinky smícháme, potom 3 lžičky směsi přelijeme vroucí vodou, necháme 1 minutu louhovata scedíme. Denně pijeme 2 až 3 šálky teplého čaje, ochuceného medem. ...
- Vytvořeno 14. říjen 2017
- 46. Nápoj na povzbuzení výkonnosti - jak udělat, připravit
- (Byliny, čaje, nápoje, odvary, tinktury)
- Nápoj na povzbuzení výkonnosti - příprava: v 1 l vody uvaříme rýži a vodu z varu scedíme. Smícháme pomerančovou a grapefruitovou šťávu, přidáme med a zázvor a doplníme vodou z vaření rýže. Nápoj pijeme ...
- Vytvořeno 14. říjen 2017
- 47. Astma - Nápoj na astma - jak udělat, připravit
- (Byliny, čaje, nápoje, odvary, tinktury)
- Nápoj na astma - příprava: z bylin připravíme nálev a dochucený medem pijeme třikrát denně. Nápoj na astma - suroviny: 25 g kořene omanu 25 g semen fenyklu 25 g natě yzopu 25 g listů jitrocele ...
- Vytvořeno 14. říjen 2017
- 48. Homemade - 365 věcí, které si můžete udělat sami doma
- (Search - Odkazy / Spřátelené weby)
- Vytvořeno 11. duben 2014
- 49. Jak vyrobit, udělat kostým pana vajíčka z reklamy z komunismu
- (Poradna)
- PROSÍM NEMÁ NIKDO NÁPAD JAK UDĚLAT KOSTÝM PANA VAJÍČKA Z REKLAMY? ...
- Vytvořeno 24. říjen 2017
- 50. Jaké obklady použít do koupelny okálu - zkušenosti, tipy, rady
- (Poradna)
- Mám starší okál který je vystavován dost větrům tudíž se celý barák dost hýbe a pracuje. V podkroví chci udělat koupelnu, ale nevím co použít za materiál na obložení koupelny. Bojím se aby obklady nepopraskaly. ...
- Vytvořeno 20. srpen 2015
- 51. Jak udělat z kusu masa plátky aby šlo použít na masovou roládu?
- (Poradna)
- Prosím, jak udělat z masa velký plát? Jak jej nakrájet na masovou roládu? Nevím jestli rozumím správně Vašemu dotazu, ale maso se musí důkladně rozklepat natenko paličkou na maso, jinak z ní roládu neuděláte. ...
- Vytvořeno 29. leden 2015