► Jak zlepšit aroma čaje při skladování
Zveřejněno: neděle 6. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3051x
Čaj získá příjemné aroma, přidáme-li k němu do plechovky malý kousek vanilky.
► Jak zvýraznit chuť sypaného čaje
Zveřejněno: neděle 6. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2645x
Rozložíme-li před přípravou čaje čajové lístky na pergamenový papír a dáme je na deset minut na plech do teplé trouby, bude mít nápoj mnohem lepší chuť.
Jak vylepšit chuť překapávané kávy (kakao)
Zveřejněno: pondělí 2. duben 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2583x
Přidáte-li při vaření překapávané kávy do filtru trochu kakaa, získáte netradiční a příjemně ochucený nápoj.
Jak připravit netradiční punč - postup
Zveřejněno: pondělí 26. březen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2739x
Netradiční zimní punč připravíte, když černou kávu ochutíte cukrem a chvíli ji povaříte s hřebíčkem a skořicí. Nakonec sceďte a dolijte rum podle chuti.
► Jak zabránit vyprchání bublinek otevřeného šampaňského (nerezová lžička)
Zveřejněno: středa 7. březen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2987x
Šampaňské nepřijde o své bublinky, když do hrdla otevřené láhve vložíte dlouhou nerezovou lžičku (samozřejmě rukojetí dolů) nebo jiný nerezový předmět.
► Vylepšení chuti kakaa, kakaového nápoje - jak, čím (citronová šťáva)
Zveřejněno: středa 7. březen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1863x
Chcete-li vylepšit chuť kakaa (myšleno kakaového nápoje), přidejte do něj před podáváním trochu citronové šťávy.
► Jak zabránit vzniku hrudek při přípravě kakaa, kakaového nápoje
Zveřejněno: středa 7. březen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2013x
Aby se při přípravě kakaa netvořily hrudky, smíchejte napřed kakao s cukrem a lžící vlažného mléka. Teprve potom nalijte horké mléko.
► Jak vyrobit co nejsilnější čaj při louhování pomocí kostky cukru
Zveřejněno: středa 7. březen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2256x
Do konvice při přípravě čaje přidejte jednu kostku cukru - čaj se lépe vyluhuje.
► Jak vylepšit chuť překapávané kávy (kakao do filtru)
Zveřejněno: středa 7. březen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2142x
Při přípravě překapávané kávy přidejte ke kávě ve filtru trochu kakaa nebo čokolády. Káva bude daleko jemnější.
► Jak zlepšit chuť překapávané kávy (čokoláda do filtru)
Zveřejněno: středa 7. březen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2822x
Při přípravě překapávané kávy přidejte ke kávě ve filtru kousek čokolády nebo sypaného kakaa. Káva bude daleko jemnější.
Číst dál: ► Jak zlepšit chuť překapávané kávy (čokoláda do filtru)
Další rady a tipy v této kategorii:
- ► Jak zvýraznit aroma umleté kávy (sůl)
- ► Borůvkový koktejl s chia semínky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Poctivý grog jako pro námořníky - postup, příprava
- Domácí pečený čaj - postup, příprava
- Jahodová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Melounová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Malinová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Okurková limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Zázvorová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Mandarinková limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady v kategorii
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Angreštová šťáva - recept
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový sirup - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Broskvový džus - recept
-
Broskvový likér - recept
-
Brusinková vodka - jak připravit, udělat
-
Brusinkový likér - recept
-
Bublinky v perlivé vodě - jak, čím odstranit (ubrousek, cukr)
-
Bublinky v perlivé vodě, minerálce - jak vypudit, zbavit se (krystalový cukr)
-
Bublinky v perlivé vodě, minerálce - jak vypudit, zbavit se (papírový ubrousek)
-
Čím nahradit papírové filtry do kávovaru
-
Čím nahradit vaječný likér v kávě bombardino
-
Čím osladit čaj či kávu bez použití cukru (skořice)
-
Domácí griotka - jak připravit, udělat
-
Domácí malinovka - recept
-
Domácí ořechovka - jak připravit, udělat
-
Domácí pečený čaj - postup, příprava
-
Heřmánkové víno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Horká třešňová limonáda - jak připravit, udělat (třešňový džem, citronová šťáva)
-
Hruškový likér - recept
-
Hruškový sirup - recept
-
Jablečný likér - recept
-
Jablečný likér z jablečné šťávy - recept
-
Jablečný sirup - jak připravit, udělat
-
Jahodová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jahodový sirup s brusinkami - recept
-
Jak by mělo vypadat správné espresso
-
Jak dlouho louhovat čaj - rady, doporučení
-
Jak dlouho, jakou dobu louhovat čaj - rady, doporučení
-
Jak nalepit na okraj sklenice cukrový lem - postup, návod, tipy, rady
-
Jak připravit netradiční punč - postup
-
Jak správně dávkovat čaj - rady, doporučení
-
Jak správně našlehat mléko do kávy
-
Jak správně otevírat sekt, šampaňské a nač si dát pozor - rady, doporučení
-
Jak udělat pěnu z mléka v kávě bez šlehače a kávovaru
-
Jak vybrat víno
-
Jak vylepšit chuť překapávané kávy (kakao)
-
Jak vylepšit kostky ledu - postup, návod
-
Jak využít vaječnou skořápku, vaječné skořápky (hořká káva, slimáci, vlhkost zeminy květináče)
-
Jak zabránit ohřátí vína při držení sklenice v ruce
-
Jak zabránit přetékání kávy přes filtr překapávače
-
Jak zvýšit požitek z pití koktejlu - tipy, rady
-
Jaké jsou pozitivní účinky pití kávy a čaje - rady
-
Jaké množství, kolik litrů léčivé, minerální vody je vhodné vypít za den a za jak dlouho, po jaké době vyměnit jeden druh za jiný - tipy, rady, doporučení
-
Jakou teplotu má mít při podávání víno, šampaňské, likéry a do jakých sklenic je nalévat - tipy, rady, doporučení
-
Jaký druh vína, jaké víno zvolit k určitému druhu sýrů - rady, doporučení
-
Jaký druh vody je vhodný pro každodenní pití, nač si při nákupu vody dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jeřabinová vodka - recept
-
Jeřabinový likér - jak připravit, udělat
-
Jeřabinový likér - recept
-
Kalinový likér - recept
-
Kažení moštu ve sklenicích - jak, čím zabránit, zamezit (křen)
-
Kdoulový likér - recept
-
Kdy, v jakém pořadí pít při jídle víno, pivo, destiláty nebo likéry - rady, doporučení
-
Klady a zápory při pití minerálních vod
-
Kocovina - jak, čím zbrzdit účinky alkoholu (citronová šťáva)
-
Kopřivový sirup s citronem - recept
-
Kvašená malinovka - recept
-
Lesní sirup nejen proti kašli - jak vyrobit, udělat
-
Likér z ořechových jader - recept
-
Limetkový sirup s levandulí - jak připravit, udělat
-
Malinová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Malinová šťáva s jablky bez cukru - příprava
-
Malinová šťáva s octem - recept
-
Malinová šťáva, malinovka - recept
-
Malinovka z červené řepy - jak připravit, udělat
-
Malinový likér - recept
-
Malinový sirup bez cukru - recept
-
Mandarinková limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Mátová šťáva - recept
-
Mátový long drink - recept
-
Mátový nápoj - recept
-
Mátový nápoj - příprava
-
Mátový sirup - příprava
-
Medová limonáda s lipovým květem - příprava
-
Meduňková bowle pro dobrou náladu, uvolnění - jak připravit, udělat (meduňka, cukr, voda, jablečný ocet, pomeranč)
-
Meduňková pálenka - recept
-
Meduňková šťáva - recept
-
Meduňkovo-mátový sirup - jak připravit, udělat
-
Meduňkový sirup - recept
-
Meduňkový sirup do čaje - recept
-
Melounová limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Meruňková šťáva - jak připravit, udělat
-
Meruňkový džus - recept
-
Meruňkový likér - recept
-
Nápoj s medem na zahřátí - jak udělat, připravit (med, voda, líh)
-
Nechutenství, nevolnost v letadle - jak, čím pomoci (víno)