Jak zabránit prasknutí knedlíků při vaření (vaječná skořápka)
Zveřejněno: sobota 7. duben 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4114x
Aby knedlíky při vaření nepraskly, přidejte do vody několik kousků skořápky z uvařeného vejce.
Jak zvýraznit chuť omáčky (karamelizovaná cibule)
Zveřejněno: sobota 7. duben 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2454x
Potřebujete-li dodat omáčce výraznější chuť, je dobrou volbou osmažená cibulka posypaná cukrem, který na ní zkaramelizuje.
Čím zvýraznit chuť omáčky (povidla)
Zveřejněno: sobota 7. duben 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3433x
Potřebujete-li dodat omáčce výraznější chuť, přidejte do ní švestková povidla.
Jak zvýraznit chuť omáčky (rybízová šťáva)
Zveřejněno: sobota 7. duben 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2228x
Potřebujete-li dodat omáčce výraznější chuť, je dobrou volbou rybízová šťáva.
Jak zahustit řídkou omáčku bez použití mouky (brambor, chleba)
Zveřejněno: sobota 7. duben 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2373x
K zahuštění řídké omáčky se nejlépe hodí nastrouhaná brambora, případně kousek chleba - pozor ovšem na to, že zahuštěná tekutina se ráda připaluje.
Jak rozmíchat sraženou omáčku dohladka (studená voda)
Zveřejněno: sobota 7. duben 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3139x
Možností, jak napravit sraženou omáčku, je ponořit celý hrnec do studené vody a omáčku rozmíchat metličkou.
Jak napravit sraženou omáčku (prášek do pečiva, smetana)
Zveřejněno: sobota 7. duben 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6099x
Při přípravě omáček často dochází ke dvěma nehodám: bud' jsou příliš vodové, nebo se srazí smetana. Sraženou omáčku napravíte špetkou prášku do pečiva či lžící smetany.
Jak zachovat bílou barvu morku při vaření polévky (slaná voda)
Zveřejněno: úterý 3. duben 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2013x
Morek v hovězí polévce zůstane bílý, když ho přes noc necháte v mírně osolené vodě a druhý den ho opláchnete pod tekoucí vodou.
Jak uvařit pevné a lesklé bramborové knedlíky (škrob)
Zveřejněno: úterý 3. duben 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2771x
Bramborové knedlíky budou pevné a lesklé, když je budete tvarovat rukama posypanýma jedlým škrobem a trochu škrobu přidáte i do vody, v níž je budete vařit.
Jak obarvit bylinkovou polévku dozelena (špenát)
Zveřejněno: úterý 3. duben 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2679x
Bylinková polévka získá pěknou sytě zelenou barvu, jestliže do ní vmixujete pár spařených listů špenátu.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak uvařit kypré bramborové knedlíky (rohlík)
- ► Jak zvýraznit barvu mleté papriky v omáčce
- ► Jak využít zbytky sýra - sýrová omáčka na špagety
- ► Jak neudělat hrudky, žmolky při zahuštění omáčky, polévky, jídla (mléko, sůl)
- ► Jak odsolit polévku, jak opravit přesolenou polévku
- ► Jak zabránit vzniku škraloupu na zahuštěné polévce (máslo)
- ► Čím zbarvit polévku dozlatova (cibule)
- ► Jak uvařit čirý nezakalený hovězí vývar, polévku (vaječná skořápka)
- ► Zeleninový základ pod svíčkovou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Jak vyrobit nudle do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Brambory vařené ve slupce - jak oloupat snadno a rychle
-
Brambory vařené ve slupce, brambory na loupačku - jak to udělat, vařit, aby se dobře loupaly (olej)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (bramborová kaše v prášku)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (ovesné vločky)
-
Čím nahradit kysanou smetanu v omáčce - tipy, rady, doporučení
-
Čím ochutit smetanovou omáčku - tipy, rady
-
Čím okyselit omáčku, aby byla jemná a měla příjemné aroma - tipy, rady
-
Čím zahustit omáčku - tipy, rady
-
Čím zahustit zeleninovou polévku (tavený sýr)
-
Čím zvýraznit chuť omáčky (povidla)
-
Čím, jak zvýraznit v polévce chuť mrkve
-
Co dělat, co použít, když přesolíme polévku
-
Co je možné podávat k bramborákům
-
Co je pražená mouka, jak se dělá a k čemu se používá
-
Co přidat do smetanové omáčky, polévky, aby se nesrazila - tipy, rady
-
Co přidat do studených omáček, čím ochutit studené smetanové omáčky - tipy, rady
-
Co přidat do vývaru, aby v něm zůstalo maso křehké a šťavnaté - rady, doporučení (alkohol, citrón)
-
Co přidat, co použít do bramboráku, aby byl chutnější
-
Co přidat, co použít do bramborového těsta, aby se těsto dobře rozvalovalo a nerozvařovalo se (ocet)
-
Co udělat, co použít, když připálíme čočkovou polévku
-
Do jaké polévky se hodí hlíva ústřičná
-
Francouzská majonéza - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Grilované krutony s kozím sýrem jako příloha k polévce - recept, postup, návod
-
Hořčicová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jak chladit polévku, aby nezkysla - postup, návod
-
Jak dlouho, jakou dobu vařit polévku s jíškou - rady, doporučení
-
Jak docílit křupavých hranolků - postup, návod
-
Jak dodat lepší chuť kuřecí polévce
-
Jak dodat zelňačce zajímavou barvu
-
Jak napravit sraženou omáčku (prášek do pečiva, smetana)
-
Jak obarvit bylinkovou polévku dozelena (špenát)
-
Jak ochutit rýži pomocí fíků - postup, návod
-
Jak odstranit hrudky v omáčce snadno a rychle
-
Jak odstranit přebytečný tuk z omáčky
-
Jak ohřívat husté polévky, aby se nepřipálily - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit dietní jíšku - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit kyselou zavářku do polévky (bílý jogurt)
-
Jak připravit z bílků kapání do polévky - postup, návod
-
Jak připravovat mléčné polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozmíchat sraženou omáčku dohladka (studená voda)
-
Jak se vyhnout rozvaření bramborových knedlíků
-
Jak se zbavit spálené chuti u připálené rýže
-
Jak se zbavit žmolků z jíšky v omáčce
-
Jak smažit hranolky, aby byly po usmažení křupavé a zlatavé - postup, návod
-
Jak snadno nastrouhat brambory na bramborák skoro bez práce
-
Jak solit a kořenit polévku, nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak správně vařit zelňačku
-
Jak to uděla, co použít, aby brambory vařené ve slupce nepopraskaly (ocet)
-
Jak to udělat aby maso v guláši bylo šťavnaté
-
Jak to udělat, aby byl bramborový salát lehčeji stravitelný
-
Jak to udělat, aby byla rýžová kaše po uvaření chutnější a celistvější - postup, návod
-
Jak to udělat, aby byly hranolky po usmažení křehké a křupavé - postup, návod
-
Jak to udělat, aby knedlíky při ohřevu v páře nebyly mokré
-
Jak to udělat, aby se drobení do polévky snadno strouhalo
-
Jak to udělat, aby se na povrchu omáčky nevytvořil škraloup - tipy, rady
-
Jak to udělat, aby se nám mléčná polévka nesrazila - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby se zemáky vařené ve slupce lépe loupaly
-
Jak to udělat, co pouřít, aby se knedlíky při vaření nepřilepily ke dnu hrnce
-
Jak to udělat, co použít, aby měl vývar zlatavou barvu - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se dala přesolená polévka opět jíst - tipy, rady (bílek)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám bramborové knedlíky při vaření nerozvařily (mouka)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám na povrchu polévky nevytvořil škraloup - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se nové brambory lépe škrabaly
-
Jak to udělat, co použít, aby se nudle při vaření neslepily
-
Jak to udělat, co použít, aby staré brambory získaly lepší chuť
-
Jak to udělat, co použít, aby těsto na bramborové knedlíky mělo žlutou barvu
-
Jak to udělat, co při vaření použít, aby byla omáčka tmavá - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, jak odstranit tuk z polévky
-
Jak uchovávat, skladovat polévku v mrazáku - rady, doporučení
-
Jak udělat aby guláš měl hezkou barvu
-
Jak udělat bramborák křehký a křupavý
-
Jak udělat bramboráky chutnější, křupavější a kypřejší
-
Jak udělat hranolky křupavé, přitom měkké a šťavnaté
-
Jak udělat nadýchané bramborové knedlíky - postup, návod, tipy, rady
-
Jak udělat, aby bramborové knedlíky nebyly po uvaření slizké (ocet)
-
Jak urychlit vaření brambor (máslo)
-
Jak uvařit kypré bramborové knedlíky (rohlík)
-
Jak uvařit pevné a lesklé bramborové knedlíky (škrob)
-
Jak uvařit rýži, aby zůstala po uvaření bílá - rady, doporučení (citrónová šťáva)
-
Jak uvařit silnou hovězí polévku - rady, doporučení
-
Jak uvařit slepičí vývar bez slepice
-
Jak vařit karlovarský knedlík, aby udržel tvar, mozaiku (okoralý chleba)
-
Jak vařit vložky do polévek - rady, doporučení
-
Jak vylepšit chuť bramborové kaše (sterilovaná okurka)
-
Jak vylepšit chuť pizzy
-
Jak vylepšit chuť vařeného červeného zelí
-
Jak vylepšit pizzu pomocí sardelové pasty
-
Jak vylepšit smetanovou omáčku aby byla chutnější a krémovější
-
Jak vypadá polévka z koňského masa
-
Jak využít, použít tuk z polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak zabránit lepení těsta na houskové knedlíky na ruce
-
Jak zabránit prasknutí knedlíků při vaření (vaječná skořápka)
-
Jak zabránit přetečení polévky, omáčky z hrnce při vaření (olej, tuk)
-
Jak zabránit přetečení vody z vařicích brambor
-
Jak zabránit rozvaření brambor při vaření
-
Jak zabránit schládnutí omáčky v omáčníku - tipy, rady, návody