Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

► Čím nahradit ztužovač šlehačky

Přidáme-li ke šlehačce trochu syrového vaječného bílku, ušlehá se nám krásně do tuha.

► Jak snadno nasekat mandle bez poskakování po podložce - tipy, rady zabránit skákání mandlí z prkénka při sekání

Když si mandle před sekáním posypeme špetkou cukru, nebudou nám skákat z krájecího prkénka.

► Jak zabránit klesání mandlí v těstě při pečení

Mandle se v těstě dobře rozdělí a nebudou klesat ke dnu těsta, když je promícháme s trochou mouky a přidáváme do těsta až úplně nakonec.

► Jak poznat jak jsou staré kvasnice, jak poznat stáří kvasnic

Před zaděláváním kynutého těsta je užitečné vyzkoušet, zda je droždí opravdu čerstvé. Stačí ho dát kousíček do sklenice horké vody. Jestliže vyplave, je čerstvé a těsto nám náležitě vykyne.

► Jak zabránit padání drobenky z koláče - tipy, rady

Dobré je těsto před posypáním drobenkou potřít vodou. Drobenka nebude padat.

Jak ušlehat tuhý, pevný sníh (sůl)

Sníh z bílků se lépe ušlehá se špetkou soli, bude tužší a nezřídne.

Jak vylepšit míchaná vejce (mléko)

Přidáme-li do míchaných vajíček trochu mléka, budou mít jemnější chuť a nebudou tak suchá.

Jak zabránit prskání tuku z pánve při smažení (sůl)

Aby tuk z pánve nestříkal, přidáme do něj trochu soli.

Jak zachránit přesolené jídlo (syrový brambor)

Některá přesolená jídla můžeme zachránit, přidáme-li do nich oškrábané syrové brambory.

Jak zabránit rozvaření knedlíků (mouka)

Přidáme-li do vody na knedlíky bramborové i houskové - trochu mouky, nebudou se rozvářet.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny