► Plněné grilované brambory - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 1. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2513x
Plněné grilované brambory - příprava: Brambory omyjte a uvařte je ve slupce doměkka. Pak je přepulte a vnitřky půlek vydlabejte do mísy. Anglickou slaninu nakrájejte nadrobno, opečte ji na rozpálené pánvi a na ní orestujte na plátky nakrájené očištěné žampiony. Nechte trochu vychladnout a pak přidejte do mísy k bramborám.
Číst dál: ► Plněné grilované brambory - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Salát z grilované zeleniny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 1. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2018x
Salát z grilované zeleniny - příprava: Zeleninu očistěte a nakrájejte - cuketu a lilek na půlcentimetrová kolečka, papriku na čtverečky, rajčátka na poloviny, cibuli na čtvrtky a rozeberte ji na plátky. Dejte ji do mísy, zakápněte olivovým olejem, posypte provensálským kořením, promíchejte a rozložte na gril. Grilujte doměkka. Poté vše přendejte do mísy, podle chuti přidejte ještě trochu olivového oleje a koření, osolte, opepřete a dochuťte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.
Číst dál: ► Salát z grilované zeleniny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Bramborové špízy na grilu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 1. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3432x
Letní bramborové špízy na grilu - příprava: Malé nové brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka, nechte je trochu vychladnout a překrojte napůl. Vepřové maso nakrájejte na kostky, lilek na kolečka, papriku na přiměřené plátky, rajčátka na půlky, cibuli na čtvrtky a rozeberte. Na špejle střídavě napichujte kousky zeleniny a masa do požadované délky špízu.
Číst dál: ► Bramborové špízy na grilu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Čím rozdmýchat oheň v grilu (sůl)
Zveřejněno: čtvrtek 11. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3356x
Zhasíná-li vám při grilování dřevěné uhlí, stačí ho posypat trochou soli.
► Jak, čím vyčistit špinavý gril (cibule)
Zveřejněno: čtvrtek 19. říjen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3753x
Zanesený nebo špinavý gril snadno vyčistíte rozkrojenou stranou půlky cibule.
Uhlí v grilu špatně hoří - jak, čím pomoci, rozdmýchat plamen (fén)
Zveřejněno: čtvrtek 30. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3183x
Nedaří se vám rozdmýchat oheň v grilu tak, aby bylo uhlí žhavé? Vezměte prodlužovací kabel a zapněte fén.
Maso před grilováním - co s ním udělat, aby bylo měkké a šťavnaté
Zveřejněno: neděle 22. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3448x
Před grilováním nechte naložené steaky 2 hodiny při pokojové teplotě. Když maso vyndáte přímo z lednice, bude tvrdé a vysušené. Maso sundané z grilu dejte před servírováním pár minut odpočinout, šťáva pak bude mnohem jemnější.
Připálené zbytky jídla na grilu - jak, čím odstranit, odmočit (kávová sedlina)
Zveřejněno: neděle 20. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2979x
Na rošt grilu naneste hadříkem či houbičkou kávovou sedlinu, několikrát přetřete a opláchněte. Rošt bude jako nový bez připálených zbytků jídla.
Gril zanesený, špinavý - jak, čím vyčistit, odstranit připáleniny (alobal)
Zveřejněno: sobota 8. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3550x
Zmačkaný alobal si poradí s mastným roštem po grilování. Zmuchlejte jej a uvidíte, jak skvěle funguje.
Připalování masa k roštu při grilování - jak, čím zabránit, zamezit (špek)
Zveřejněno: sobota 8. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3700x
Potřete-li grilovací rošt kůží od špeku, nic se nepřípálí. Prodávají se i oleje ve spreji, které obsahují vodu. Ta díky pomalému odpařování zajistí, že olej v žáru hned neshoří a na roštu vytvoří ochranný film.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Nákup dřevěného uhlí ke grilování - nač si dát pozor, jak nakupovat
- Výber, koupě grilu - nač si dát pozor, jak vybírat (plech)
- Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (soda, voda)
- Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (kávová sedlina)
- Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (soda)
- Grilování - jak poznat správnou teplotu rozpáleného dřeva při grilování
- Grilování - správné roztápění grilu, jaké dřevo použít
- Grilování - jak správně grilovat, aby se maso nevysušilo
- Kouř z grilu při grilování - jak zabránit, zamezit (sůl)
- Jak rozdělit gril do zón, aby se maso správně ugrilovalo - postup, návod
Další rady v kategorii
-
Čím rozdmýchat oheň v grilu (sůl)
-
Gril zanesený, špinavý - jak, čím vyčistit, odstranit připáleniny (alobal)
-
Grilování - jak poznat správnou teplotu rozpáleného dřeva při grilování
-
Grilování - jak správně grilovat, aby se maso nevysušilo
-
Grilování - správné roztápění grilu, jaké dřevo použít
-
Jak grilovat drůbeží maso - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozdělit gril do zón, aby se maso správně ugrilovalo - postup, návod
-
Jak zabránit rychlému vychlednutí jídla při grilování v zimě
-
Jak zkrátit čas grilování v zimě na sněhu
-
Jaké potraviny se hodí v zimě na grilování
-
Jaký gril se hodí na zimní grilování
-
Je na grilování lepší dřevěné uhlí nebo brikety?
-
Kdy je vhodný gril s poklopem
-
Kouř z grilu při grilování - jak zabránit, zamezit (sůl)
-
Marinování masa před grilováním - využijte tatarskou omáčku, pomerančovou či grepovou šťávu
-
Maso před grilováním - co s ním udělat, aby bylo měkké a šťavnaté
-
Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (kávová sedlina)
-
Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (soda)
-
Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (soda, voda)
-
Nákup dřevěného uhlí ke grilování - nač si dát pozor, jak nakupovat
-
Připálené zbytky jídla na grilu - jak, čím odstranit, odmočit (kávová sedlina)
-
Připalování masa k roštu při grilování - jak, čím zabránit, zamezit (špek)
-
Příprava masa před grilováním - rady, doporučení
-
Uhlí v grilu špatně hoří - jak, čím pomoci, rozdmýchat plamen (fén)
-
Výber, koupě grilu - nač si dát pozor, jak vybírat (plech)
-
► Bramborové špízy na grilu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Jak, čím vyčistit špinavý gril (cibule)
-
► Plněné grilované brambory - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
► Salát z grilované zeleniny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience