Jak uvařit bílou rýži (citronová šťáva)
Zveřejněno: sobota 5. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3247x
Když do vody, v níž rýži vaříme, přidáme několik kapek citronové šťávy, zůstane pěkně bílá.
Jak ohřát těstoviny bez použití mikrovlnné trouby (vařící voda)
Zveřejněno: neděle 25. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3121x
Chcete-li těstoviny ohřát, ponořte je na okamžik do vařící vody a ihned sceďte.
Jak vařit těstoviny, aby se neslepily (olej)
Zveřejněno: neděle 25. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3030x
Aby se těstoviny neslepily, vařte je vždy v dostatečném množství osolené vody, do níž přidejte trochu oleje. Po uvaření je krátce přelijte studenou vodou.
Jak ohřát rýži bez použití mikrovlnné trouby (sáček, vřelá voda)
Zveřejněno: neděle 25. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5760x
Rýži ze včerejška dejte do mikrotenového sáčku a asi na pět minut vložte do vařící vody. Ohřeje se.
Jak zabránit přilepení rýže ke stěnám hrnce při vaření (máslo)
Zveřejněno: neděle 25. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2710x
Rýži během vaření nemíchejte, pouze několikrát zlehka zatřepte hrncem. Během vaření přidejte kousek másla - rýže se nebude lepit ke stěnám hrnce.
Jak zabránit rozvaření, ztmavnutí rýže při vaření (citronová šťáva)
Zveřejněno: neděle 25. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2673x
Do vody na vaření rýže přidejte trochu citronové šťávy - rýže zůstane bílá a nerozvaří se.
Jak uvařit těstoviny určené do zeleninového salátu
Zveřejněno: neděle 14. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2740x
Těstoviny do zeleninového salátu vždy vařte trochu tvrdší než al dente. Marinováním totiž ještě změknou.
Rýže po uvaření sypká, neslepená - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
Zveřejněno: pondělí 27. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2695x
Když do rýže při vaření přidáte lžičku citronové šfávy, neslepí se.
Vařená rýže slepená - jak, čím zabránit, zamezit (citron, ocet)
Zveřejněno: čtvrtek 19. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3321x
Rýži uvařte s několika kapkami citronu nebo lžičky octa a nebude se lepit.
Těstoviny - jak ohřát bez použití mikrovlnky (vroucí voda)
Zveřejněno: čtvrtek 19. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5390x
Těstoviny na okamžik ponořte do vařící vody a tím je ohřejete. Nebudou suché jako z mikrovlnné trouby.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Připálené zbytky jídla na grilu - jak, čím odstranit, odmočit (mokrý hadr)
- Lepení těstovin při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (olej)
- Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (olej)
- Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
- Zastavení varu těstovin při vaření - jak to udělat, co použít
- Vaření těstovin - jaké množství vody použít
- Makaróny, špagety - jak vařit, aby se nemusely lámat
- Těstoviny přilepené ke dnu hrnce - jak, čím zabránit, zamezit (olej)
- Rýže na rýžový nákyp, kaši - jak vařit, připravovat
- Rýže obzvlášť chutná - jak to udělat, co použít (jogurt, citronová šťáva)
Další rady v kategorii
-
Co je rýžová moučka a jak se používá - rady
-
Co přidat do rýže, aby byla obvzlášť chutná
-
Co přidat do rýže, aby po uvaření zůstala krásně bílá a nelepila se - tipy, rady
-
Co přidat, co použít do těsta na nudle, aby se těsto dobře válelo (olej)
-
Jak ohřát rýži bez použití mikrovlnné trouby (sáček, vřelá voda)
-
Jak ohřát těstoviny bez použití mikrovlnné trouby (vařící voda)
-
Jak připravit barevné nudle - rady, tipy, doporučení
-
Jak připravit nádherně voňavou rýži - tipy, rady
-
Jak spravit přesolené těstoviny aby byly poživatelené
-
Jak to udělat, co použít, aby se těstoviny při vaření nepřichytily ke dnu hrnce (olej)
-
Jak to udělat, co použít, aby se těstoviny při vaření neslepily - tipy, rady, doporučení (olivový olej)
-
Jak uvařit bílou rýži (citronová šťáva)
-
Jak uvařit těstoviny určené do zeleninového salátu
-
Jak vařit dušenou rýži, aby byla po uvaření sypká a bílá - tipy, rady
-
Jak vařit těstoviny, aby se neslepily (olej)
-
Jak vytvořit hezké kopečky z rýže na talířek
-
Jak vyválet těsto na těstoviny ravioly - tipy, rady, doporučení
-
Jak zabránit lepení uvařené rýže při tvarování do kopečků
-
Jak zabránit přilepení rýže ke stěnám hrnce při vaření (máslo)
-
Jak zabránit rozvaření, ztmavnutí rýže při vaření (citronová šťáva)
-
Jak zabránit slepení špaget po uvaření
-
Jak zjemnit těsto na domácí těstoviny - tipy, rady
-
Jak zlepšit chuť těstovinového salátu
-
Jakou mouku použít při výrobě domácích těstovin - tipy, rady, doporučení
-
Jakou rýži použít na sushi, rýže vhodná na sushi - speciální itakomachi rýže
-
Kolik vody použít při vaření těstovin - tipy, rady, doporučení
-
Lepení těstovin při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (olej)
-
Makaróny, špagety - jak vařit, aby se nemusely lámat
-
Na co se hodí různé druhy rýže - tipy, rady
-
Připálené zbytky jídla na grilu - jak, čím odstranit, odmočit (mokrý hadr)
-
Proč uvařenou rýži prolévat studenou vodou - rady
-
Rýže na rýžový nákyp, kaši - jak vařit, připravovat
-
Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
-
Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (olej)
-
Rýže obzvlášť chutná - jak to udělat, co použít (jogurt, citronová šťáva)
-
Rýže po uvaření sypká, neslepená - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
-
Těstoviny - jak ohřát bez použití mikrovlnky (vroucí voda)
-
Těstoviny přilepené ke dnu hrnce - jak, čím zabránit, zamezit (olej)
-
Vařená rýže slepená - jak, čím zabránit, zamezit (citron, ocet)
-
Vaření a uchovávání vařených těstovin - tipy, rady, zkušenosti
-
Vaření těstovin - jaké množství vody použít
-
Zastavení varu těstovin při vaření - jak to udělat, co použít
-
► Jak spravit přesolenou rýži aby byla chutná