- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 3498
Když do vody, v níž rýži vaříme, přidáme několik kapek citronové šťávy, zůstane pěkně bílá.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 3371
Chcete-li těstoviny ohřát, ponořte je na okamžik do vařící vody a ihned sceďte.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 3280
Aby se těstoviny neslepily, vařte je vždy v dostatečném množství osolené vody, do níž přidejte trochu oleje. Po uvaření je krátce přelijte studenou vodou.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 6041
Rýži ze včerejška dejte do mikrotenového sáčku a asi na pět minut vložte do vařící vody. Ohřeje se.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 2961
Rýži během vaření nemíchejte, pouze několikrát zlehka zatřepte hrncem. Během vaření přidejte kousek másla - rýže se nebude lepit ke stěnám hrnce.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 2922
Do vody na vaření rýže přidejte trochu citronové šťávy - rýže zůstane bílá a nerozvaří se.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 2995
Těstoviny do zeleninového salátu vždy vařte trochu tvrdší než al dente. Marinováním totiž ještě změknou.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 2924
Když do rýže při vaření přidáte lžičku citronové šfávy, neslepí se.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 3577
Rýži uvařte s několika kapkami citronu nebo lžičky octa a nebude se lepit.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 5635
Těstoviny na okamžik ponořte do vařící vody a tím je ohřejete. Nebudou suché jako z mikrovlnné trouby.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 3149
Rošt po grilování přikryjte na noc mokrou utěrkou. Ráno budou zbytky odmočené, rošt pak můžete přetřít novinovým papírem a opláchnout.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 3698
Pokud se těstoviny během varu lepí, stačí přidat do vody lžíci oleje.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 3373
Rýži vaříme ve velkém množství vody a v odkrytém hrnci. Zrnka uvařené rýže zůstanou pěkně oddělenájedno od druhého, když do vody přidáte lžičku oleje.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 3580
Rýži vaříme ve velkém množství vody a v odkrytém hrnci. Zrnka uvařené rýže zůstanou pěkně oddělenájedno od druhého, když do vody přidáte pár kapek citronu.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 3351
Pro zastavení varu těstovin nalijte do hrnce sklenici studené vody před tím, než těstoviny scedíte. Vyhnete se tím jejich slepení.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 3539
Pro optimální var těstovin je třeba, aby množství vody bylo alespoň pětkrát větší než množství těstovin určených k vaření: na 500 gramů těstovin potřebujete aspoň 2, 5 litru vody.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 3659
Makarony a špagety vaříme celé, nepolámané. Aby se vešly do hrnce, nejdříve namočíme konce, a když změknou, lehce ponoříme do vody zbytek.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 3668
Těstoviny se nepřilepí ke dnu hrnce, když před vařením přidáme do vody lžičku oleje.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 3622
Rýži na rýžový nákyp nebo na rýžovou kaši vaříme ve vodě nejdříve asi 7 minut přikrytou. Až potom přidáme odměřené množství mléka a občas při vaření promícháme. Takto připravená rýžová kaše je chutnější a celistvější.
- Základní údaje
- Kategorie: Těstoviny, rýže
- Zobrazení: 3219
Rýže bude obzvlášt' chutná, když do ní po uvaření zamícháme půl kelímku jogurtu a pokapeme citronovou šťávou.
- Jak to udělat, co použít, aby se těstoviny při vaření neslepily - tipy, rady, doporučení (olivový olej)
- Jakou rýži použít na sushi, rýže vhodná na sushi - speciální itakomachi rýže
- Jak připravit barevné nudle - rady, tipy, doporučení
- Jakou mouku použít při výrobě domácích těstovin - tipy, rady, doporučení
- Kolik vody použít při vaření těstovin - tipy, rady, doporučení
- Vaření a uchovávání vařených těstovin - tipy, rady, zkušenosti
- Jak vařit dušenou rýži, aby byla po uvaření sypká a bílá - tipy, rady
- Proč uvařenou rýži prolévat studenou vodou - rady
- Co je rýžová moučka a jak se používá - rady
- Co přidat do rýže, aby po uvaření zůstala krásně bílá a nelepila se - tipy, rady
Nejčtenější články z kategorie
- ► Jak spravit přesolenou rýži aby byla chutná (16599 )
- Jak vytvořit hezké kopečky z rýže na talířek (10610 )
- Jak spravit přesolené těstoviny aby byly poživatelené (8355 )
- Jak zabránit slepení špaget po uvaření (7524 )
- Vaření a uchovávání vařených těstovin - tipy, rady, zkušenosti (7322 )
- Jak zlepšit chuť těstovinového salátu (6331 )
- Co přidat do rýže, aby byla obvzlášť chutná (6141 )
- Jak ohřát rýži bez použití mikrovlnné trouby (sáček, vřelá voda) (6041 )
- Těstoviny - jak ohřát bez použití mikrovlnky (vroucí voda) (5635 )
- Jak vařit dušenou rýži, aby byla po uvaření sypká a bílá - tipy, rady (5310 )
- Co přidat do rýže, aby po uvaření zůstala krásně bílá a nelepila se - tipy, rady (5228 )
- Jak zabránit lepení uvařené rýže při tvarování do kopečků (5056 )
- Jak zjemnit těsto na domácí těstoviny - tipy, rady (4831 )
- Proč uvařenou rýži prolévat studenou vodou - rady (4573 )
- Jak připravit nádherně voňavou rýži - tipy, rady (4563 )