Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 3216
Sýr chráníme před ztvrdnutím, když ho zabalíme do plátěné utěrky, kterou předtím namočíme ve slané vodě.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 3002
Ztvrdlý sýr položíme na chvíli do čerstvého mléka a bude zase chutný. Jinak můžeme ztvrdlý sýr dobře nastrouhat.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 2439
Když se nám vejce přilepilo k obalu, v němž jsme si ho přinesli, musíme ho namočit vodou, jinak se nám při pokusu o vyjmutí vejce rozbije.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 2764
I lehce nakřáplá vejce můžeme vařit (jsou-li čerstvá). Stačí prasklé místo zlehka pokapat kyselinou citronovou.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 2816
Vejce dáme ho do sklenice s vodou - zůstane-li ležet vodorovně, je čerstvé.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 2918
Vejce při vaření prý nevytečou, když do vody přidáte pár zápalek.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 2590
Obalovaný sýr před smažením na chvíli vložte do mrazničky - nepotáhne se a nevyteče.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 3188
Starý a ztvrdlý sýr na chvíli namočte do čerstvého mléka - bude znovu měkký a chutný.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 1873
K sýrům uchovávaným pod skleněným poklopem postavte mističku s hrubou solí - sýry nebudou plesnivět.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 2063
K sýrům uchovávaným pod skleněným poklopem přidejte kousek cukru, který vsaje vlhkost - sýry nebudou plesnivět.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 2601
Zahuštěné kondenzované mléko se nezkazí, když do plechovky namísto obvyklých dvou dírek prorazíte jen jednu. Mléko bude snadněji vytékat, když prostředek plechovky zmáčknete prstem.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 2616
Do svařeného mléka vhoďte kostku ledu - neutvoří se škraloup.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 3097
Do mléka před vařením přidejte kostku cukru - nesrazí se.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 2964
Před vařením položte na dno hrnce převrácený talířek - mléko se nepřipálí.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 2894
Hrnec před vařením vypláchněte studenou vodou - mléko se nepřipálí.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 2884
Natřete okraje hrnce máslem - mléko při vaření nepřeteče.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 3584
Syrový žloutek zalijte vodou nebo olejem - vydrží v chladničce déle čerstvý.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 2854
Prasklé vejce podržte asi minutu v sítku nad párou. Bílek se srazí a při vaření nevyteče.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 2868
Prasklé vejce před vložením do vařící vody zabalte do alobalu. Bílek se srazí a při vaření nevyteče.
- Základní údaje
- Kategorie: Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
- Zobrazení: 2829
Při šlehání sněhu přidejte do bílku jemný krystalový cukr - ušleháte ho rychleji. Šlehací metly nebo šlehač a nádoba na šlehání musí být úplně čisté, suché a odmaštěné.
- Jak urychlit vyšlehání sněhu z bílku (sůl)
- Jak rozeznat uvařené vejce od syrového
- Jak rozeznat čerstvé vejce od starého (sklenice, voda)
- Jak uchovat zbytek nepoužité smetany (mrazák)
- ► Bylinkové máslo k rybám, masu, pečivu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Jak zabránit zkysnutí mléka (list křenu)
- Ztracené vejce - jak udělat, připravit
- Jak od sebe rozeznat uvařené a syrové vejce (talíř)
- Domácí sýr z oslizlého tvarohu - jak udělat, připravit
- Domácí tvaroh - jak udělat, připravit
Nejčtenější články z kategorie
- ► Jak, čím zahustit řídký tvaroh - tipy, rady (bramborová moučka) (13061 )
- Jak správně svařit mléko a jak ho správně zchlazovat - rady, doporučení (9479 )
- Jak oloupat vejce snadno a rychle pomocí sklenice a vody (8333 )
- Jak využít zbylý žloutek v kuchyni (7988 )
- Jak snadno oloupat vejce - tipy, rady, návod, doporučení (7268 )
- Správný postup, jak nechat zkysnout mléko - tipy, rady, doporučení (7179 )
- Jak uvařit bílek jako vejce natvrdo, jak uvařit bílek bez žloutku - postup, návod (7112 )
- Jak si připravit, jak si udělat domácí šlehačku - postup, návod (6941 )
- Jak uchovat vaječné žlouty aby neoschly (6871 )
- Jak obalovat sýr, aby při smažení nevytekl - tipy, rady, doporučení (6831 )
- Jak zabránit prasknutí vajec při vaření ve vodě (6823 )
- Jak vyšlehat pevný sníh z bílků pomocí citronu nebo soli (6098 )
- Jak to udělat, co použít, aby šlehačka vydržela po ušlehání tuhá (6048 )
- Obarvení čerstvého sýra nebo žervé pomocí kari nebo protlaku (5980 )
- Jak zabránit praskání vajec při vaření - propíchnutí nožem (5900 )