Ovoce, povidla, zavařeniny
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 8282
Příliš tuhou marmeládu nebo želé můžeme také rozředit svařenou horkou vodou, rumem nebo jiným alkoholem.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 2981
Chuť rebarborového, reveňového želé zjemníme, když do něj po zavaření přidáme jednu až dvě lžičky likéru.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 2490
Když do zavařeniny přidáme oříšek másla, zavařenina nepřeteče na plotnu.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 3179
Není-li avokádo dost zralé, zabalíme je do novinového papíru. Rychle dozraje a lépe pak chutná.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 2609
K přezimování ukládáme jablka nejlépe do sklepa na dřevěné police s okrajem. Pokládáme je stonky nahoru a mezi jednotlivými plody necháváme dost odstupu, aby se jablka vzájemně nedotýkala. Přirozeným konzervačním prostředkem jsou sušené květy černého bezu, jimiž můžeme jablka proložit.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 3362
Z citrónu vymačkáme mnohem víc šťávy, položíme-li ho před použitím do teplé vody.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 2994
Aby banány a jablka v ovocném salátu nezhnědly, pokapeme je po nakrájení trochou citronové šťávy. Stačí ale také, když k nim hned přimícháme nakrájené dílky pomeranče.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 5470
Chcete-li, aby byla povidla řidší, povařte je s trochou vody, sklenkou rumu, skořicí a hřebíčkem.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 2463
Na vyschlý povrch marmelády nalijte trochu horké vody a zamíchejte. Marmeláda změkne, ale musíte ji rychle spotřebovat.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 2781
Krátce před koncem vaření nalijte do marmelády šťávu z jednoho citronu - marmeláda si zachová barvu.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 3302
Marmelády ve sklenicích se šroubovacím víčkem postavte víčkem dolů - zabráníte tak vzniku plísní.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 2965
Připravte si citronovou šťávu do zásoby. Vymačkejte citrony, šťávou naplňte výrobník na led a zmrazte ji. Citronové kostky se znamenitě hodí do čaje, který tak i rychleji vychladne.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 2482
Zralý vodní meloun zní při poklepání hluboce. Jeho tón zní dutě. Pokud ne, je meloun nezralý, nebo je vyschlý.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 2185
Chcete-li kiwi použít ke zdobení, oloupejte je a nakrájejte pomocí kráječe na vejce. Plátky budou stejně tlusté, tedy rovnoměrně široké.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 3304
Chcete-li pomeranč nebo mandarinku snadno zbavit zbytků bílé vnitřní slupky, vložte je po oloupání na deset minut do ledově chladné vody.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 2620
Pomeranče před loupáním vložte na krátkou chvíli do horké vody. Snadněji je oloupete.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 2659
Citrony a pomeranče před vymačkáváním mírným tlakem poválejte mezi dlaněmi - získáte pak více šťávy.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 3361
Citron vymačkávejte opatrně - poruší-li se bílá slupka, bude šťáva nahořklá.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 2755
Rozpůlený citron položte na talířek s trochou octa - nevyschne.
- Základní údaje
- Kategorie: Ovoce, marmelády, povidla, zavařeniny
- Zobrazení: 3542
Seschlé citrony vložte do teplé vody - kůra změkne.
- ► Jak využít slupky z jablka (čaj)
- ► Jak zabránit zhnědnutí ovoce - nakrájeného, čerstvě oloupaného (citronová šťáva)
- ► Jak zpomalit stárnutí ovoce (česnek mezi plody)
- Ostružinový džem s rumem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Rybízový džem bez želírovacího cukru - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Jak oloupat mandarinku snadno a rychle
Nejčtenější články z kategorie
- Jak se zbavit, jak odstranit z ořechů hořkost, hořkou příchuť - tipy, rady (12968 )
- Jak urychlit dozrání banánů pomocí novin nebo jablek (8991 )
- ►Jak rozředit příliš tuhou marmeládu, želé (8282 )
- Jak snadno oloupat kiwi (8140 )
- Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení (8079 )
- Jak jednoduše vyloupat ořechy - postup, návod (8036 )
- Jak oloupat jablka snadno a rychle (7453 )
- Jak to udělat, co použít, aby nám ovoce po oloupání nezhnědlo (7432 )
- Jak sušit, usušit meruňky -postup, návod (6855 )
- Mátová marmeláda - recept (6592 )
- Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát (6488 )
- Jak odstranit chemikálie z povrchu citronu - postup, návod (6402 )
- Jak jednoduše rozpůlit mandle - postup, návod (6337 )
- Jak zabránit tvorbě plísně na marmeládě v budoucnu (6136 )
- Jak odstranit jádra z granátového jablka (6134 )